Lokalt U15 talent fra Vorup er udtaget til ungdoms EM i Toscana der finder sted i denne uge.

14-årige Andreas Brandt fra Vorup i denne uge til ungdoms EM i MTB. Det afholdes i Toscana i det sydlige Italien og forventes at blive en varm omgang.

“Jeg satte mig et mål om at komme med til EM og det er lykkes mig. Målet er nu at give den fuld skrald og så se hvor langt det rækker i et stærkt felt, som jeg ikke kender i udlandet,” siger Andreas Brandt.

Oprindelig skulle EM have været afholdt i Schweiz, men politisk fnidder i bystyret gjorde, at EM i 11. time blev aflyst.

Heldigvis trådte Italien til, og har med kort varsel fået det sat i stand.

Aflysningen gav ellers sved på panden for Andreas, der sidste år satte sig et personligt mål om at komme med til EM. Så glæden var stor, da Italien trådte til, og spændingen endnu større, da han sad og ventede på udtagelsen til EM. Heldigvis var han på den liste, som landstræneren offentliggjorde, så nu blev alle sejl sat ind.

Andreas Brandt håber på gode resultater til ungdoms EM i MTB i Toscana. Indsendt foto

Det fortæller talentets mor, Maibrit Brandt til Din Avis.

“Andreas startede egentlig først til fodbold, men der var for lidt fart og det blev hurtigt lidt kedeligt for ham. Egentlig ville han gerne have gået til motocross, men det mente særligt jeg var både for dyrt, besværligt og for beskidt,” fortæller hun.

Så Andreas’ far, Henrik, gik i tænkeboks og mente, at moderen ikke vidste noget om, at MTB var lige så beskidt og dyrt som motocross, så det var sådan det endte.

Andreas har gået til MTB siden har blev 8 år, og de første mange år har det handlet om hygge med venner og at spise kage, som man oftest får efter løb.

Der er heldigvis stadig mulighed for begge dele, men der er skruet meget op for træningsintensiteten. Og ønsket om at vinde er kun blevet større og større.

Til daglig går Andreas i en elitesportsklasse på Randers Real, hvor der gives mulighed for ekstraordinært meget træning, og der er også samtidig plads til lektier og venner. Andreas træning kombineres, så han er tilknyttet den lokale klub MTB Randers hvor han oftest kører med de voksne et par gange om ugen, og derudover er der en talentgruppe, hvor han er med i Talent Danmark, hvor ungdommen mødes på kryds og tværs af Danmark og i forskellige aldersgrupper og træner sammen. 

Det er en dyr sport, der på det her plan både kræver økonomi, vedholdenhed og også lidt teknisk snilde til selv at gå at makke med cyklen. Andreas familie er glad for et godt lokalt sponsorteam, ligesom Andreas også får gode råd til at makke med cyklen fra Torben fra Allbike, der også er lokal her i Randers.

“Jeg glæder mig helt vildt. Det er mit første EM, så jeg forventer ikke at jeg ender på podiet, men jeg kommer til at give den gas,” siger Andreas Brandt selv om sine muligheder til EM.

Ungdoms EM afholdes i Toscana, Italien (Lucca) i uge 31

Tirsdag – Officiel træning på ruten. 

Onsdag – Individuel timetrail (600 meters tidskørsel). Den er med til at definere, hvor i feltet man skal starte lørdag 

Torsdag – Team relay. Holdløb, 1 pige og 2 drenge. Den er med til at definere, hvor i feltet man skal starte lørdag

Fredag – Short track (dette løb skal kun køres, hvis man samlet kommer ind som top top 42 i individuel timetrail)

Lørdag – XCO (det lange løb, der virkelig tæller)