Af Erik Humblebug, Danmarks Socialliberale Parti – Frie Demokrater, Nattergalevej 19, 2. tv, 8900 Randers C

Jeg vil gerne råbe på Torvet, hvis det hjælper noget.

I sidste uge skrev redaktør Kian Johansen her i Din Avis en kommentar, om at råbe på torvet ofte svarer til at like eller kommentere på de sociale medier.

Jeg har lige nedlagt min Facebook-profil. Det har været sundt. For jeg er flere gange blevet fristet til at gå ind på en politikerside og prøve at deltage i debatten. Desværre er det svært at blive hørt, hvis du har noget væsentligt at sige. Det handler om at være for og imod nogen. Og så er der fri debat i forhold til at svine sin politiske modstander til.

Det, som jeg undrer mig over, er, at politikerne ikke går ind og laver justits på deres egen side. Det er den, der har profilen, der bestemmer, hvor grov de tillader tonen at være. Jeg har selv blokeret profiler på Instagram, fordi jeg har været nødt til at sige fra overfor tonen.

Jeg flyttede til Randers i december 2021, og før da kendte jeg kun nogle få mennesker med tilknytning til Randers. Og det er nogle mennesker fra min fortid, som, jeg ved, er her, men som jeg ikke har kontakt med. Derfor så ved jeg reelt ikke, hvem jeg taler med, hvis nogen på Torvet spørger mig om, hvad jeg hedder, hvor jeg bor, og hvor gammel jeg er. Men det er da nogle af de ting, der er naturlige at tale om, hvis vi vil lære hinanden at kende.

Jeg har også vist billeder af mine blomster fra min altan. De ligger i øvrigt også på min profil på X. De er købt på Plantetorvet.dk, hvilket alle i Randers kan se, hvis de så mit billede af en rose på min altan i en anden ugeavis. Jeg taler gerne om min interesse for fitness. Det gør jeg både med dem, som jeg møder i Randers og med mine følgere på Instagram. Og jeg kan ikke se, hvad der er farligt i det.

De fleste af mine følgere på Instagram og X er nogle, som jeg deler seksualitet med. Derfor er jeg glad for at have de sociale medier. For desværre har jeg oplevet, at mange har svært ved at tale om sex på en måde, så jeg får noget ud af samtalen. De sociale medier giver mig simpelthen mulighed for at tale om min seksualitet på en ordentlig måde.

Er jeg så bange for, at der er nogen, der står og råber det på Torvet?

Det har jeg været. Men dem, der har problemer med det, har efter min mening et større problem, end jeg har.

Jeg har selv delt noget på Facebook, som jeg måske fortryder i dag. Jeg står ved de holdninger, som jeg har givet udtryk for i mine opslag. Men jeg kan godt være i tvivl, om jeg skulle have brugt min vrede på en bedre måde. Jeg stiller gerne op, næste gang politikerne i Randers samles på Torvet. Så må vi jo se, hvem der råber først. Det kunne jo blive bragt i avisen.