Foreninger i tre nabobyer forener kræfterne samt får økonomisk opbakning fra Elro Fonden og Randers Kommune, og resultatet er kulturelle aktiviteter i den forestående kulturuge i Ø. Bjerregrav, Fussingø og Ålum.

Fra 26. august til 4. september gennemfører foreningerne en perlerække af kulturelle aktiviteter. Et af højdepunkterne finder sted torsdag 31. august, hvor dronning Margrethe og hendes følge besøger Ø. Bjerregrav Aktivitetspark.

Det oplyses i en pressemeddelelse.

Dronningens besøg har dog ikke direkte forbindelse til kulturugen, men er et led i majestætens Randers-visit.

Underholdning og viden

De kulturelle aktiviteter starter med et tætpakket program, der involverer alle tre byer. Det begynder med åbningen af kunsthåndsværksudstillingen på Fussingø Slot og fortsætter med et indslag i Bjerregravhallen (e-sport), Bjerregrav Forsamlingshus (børnekunst og bykunst), Bjerregrav Aktivitetspark (skateopvisning) og slutter med en session traditionel jazz i Ålum Forsamlingshus.

I de følgende dage bydes der på så forskelligartede aktiviteter som kirkekoncert med Klezmer Duo, foredrag med Leif Davidsen , underholdning med Folk Friends, rundvisning i Ø. Bjerregrav Kirke, fredagsbar og Fin Familie Fredag i Ø. Bjerregrav.

Aktivitetsrækken slutter den 4. september med en klassisk koncert med Den Jydske Harpetrio på Fussingø Slot.

Kulturugen er et samarbejde mellem beboerforeningerne i Ålum og Ø. Bjerregrav-O. Fussing, menighedsrådene i Ø. Bjerregrav og Ålum samt Fussingø-Gruppen.