Nu kan du låne en bog i Café-området i Arena Randers. Arenabiblioteket er indviet.

Bog efter bog står linet op på åbne reoler i udkanten af Café-området i Arena Randers. Her kan du fremover snuppe en bog, skimme den, og hvis den frister, så kan du bruge en biblioteks-app til at låne den med hjem.

Ideen kom efter at den nye chef for Randers Bibliotek var ude at hilse på Morten Arnesen, der er direktør i Arena Randers.

Lone Føgh Westphall, der er chef for Randers Bibliotek var ude at hilse på Morten Arnesen, der er direktør i Arena Randers. De kom på ideen om at bringe bøgerne ud i hallen. Foto: Kian Johansen

»Det er fantastisk at være kommet til Randers. Her handles der. Hurtigt. Det har jeg ikke været vant til i andre af de kommuners biblioteker, hvor jeg har været ansat,« siger en begejstret Lone Føgh Westphall, der for et par måneder siden delte en kop kaffe med Morten Arnesen. Sammen fik de ideen. Og kun få måneder efter er biblioteket indviet.

Hvorfor ikke bringe bøgeren ud til brugerne. Og gerne til nogle af dem, der måske ikke kommer på et bibliotek, lyder tanken bag.

Bøgerne handler mest om idræt, sportsgrene og kroppen i det nyåbnede Arenabibliotek. Men der skiftes ud, alt efter hvad der foregår i Arena Randers. Det kunne være bøger om Kato, når han under ‘MegaBass’ i oktober gæster Randers. Kato er DJ og producer indenfor house-genren. Foto: Kian Johansen

Omtalt allerede

Arenabiblioteket er ikke det første af sin slags i Danmark, men har alligevel fået omtale i flere landsdækkende medier og bibliotekernes eget fagblad, fortæller Lone Føgh Westphall der tilføjer:

»Vi vil meget gerne bringe bøgerne ud til folk og hvis der er andre steder det giver mening, så er vi med. Andre har før os forsøgt sig i forsamlingshuse og andre steder. Med skiftende held. Men nogle steder fungerer det bare rigtig godt og det vil vi gerne understøtte.«

Klip. Foran biblioteks-ansatte, foreningsfolk og ansatte fra Arena Randers brugte Louise Høeg (V), formand for sundheds-, idræts- og kultur-udvalget i Randers Kommune saksen. Foto: Kian Johansen

Biblioteket er baseret på tiltro. For den er ikke bemandet.

»Vi er tillidsfulde her i Randers. Så alle er velkomne til at låne en bog. Og skulle der være et mindre svind, så tager vi det med. Vi tror på det bedste i folk,« lyder det fra Lone Føgh Westphal.

Rød snor – God ide

Det var Louise Høeg (V), der er formand for sundheds-, idræts- og kultur-udvalget i Randers Kommune, der klippede den røde snor og i hendes tale nævnte hun, at hun først troede, at man ville etablere en biblioteksafdeling i Arena Randers på grund af bibliotekets ombygning og at den blot skulle være midlertidig.

Morten Arnesen, direktør i Arena Randers, Lone Føgh Westphall, chef for Randers Bibliotek og Louise Høeg (V), formand for sundheds-, idræts- og kultur-udvalget i Randers Kommune stod for talerne under indvielsen af Arenabiblioteket. Foto: Kian Johansen

»Da det efter et stykke tid gik op for mig, at det var på grund af en fælles god ide og at den skal stå her hele tiden, så var jeg med på den. Vi kan bringe bøger ud til endnu flere på denne måde,« smilede hun, inden saksen klippede den røde snor foran fremmødte fra både foreningsliv, biblioteket og ansatte fra Arena Randers.

Fakta om Arenabiblioteket

Arenabiblioteket er skabt i et samarbejde mellem Randers Bibliotek og Arena Randers.

Her er siddepladser, hyggekroge og et bredt udvalg spændende, lærerig, hyggelig og interessant litteratur – både for gæster i Arena Randers og byens borgere.

I Arenabiblioteket kan du finde litteratur med fokus på sport og træning, men også andre spændende materialer til børn og besøgende.

Udbuddet bliver løbende udskiftet og matcher events i Arena Randers. Alle materialer kan bruges på stedet, og de kan desuden lånes med hjem ved brug af appen ”Biblioteket”.

Det er ikke muligt at aflevere eller afhente reservationer i Arena Randers.