Østjyllands Politi anholdt torsdag en 27-årig mand, som mistænkes for at have franarret flere ældre deres kreditkort ved at udgive sig for at være fra banken, politiet og NETS. Han fremstilles fredag i grundlovsforhør ved Retten i Randers.

En opmærksom patrulje fattede torsdag middag mistanke til den 27-årige, da han iført mundbind, kasket og solbriller stod og hævede penge ved en automat i Randers C. Da betjentene kiggede nærmere på dankortet, han stod med, viste det sig at tilhøre en 85-årig kvinde fra Randers, og han blev derfor anholdt og sigtet for bedrageri.

Den 85-årige kunne fortælle, at hun var blevet ringet op af en person, der udgav sig for at være fra banken, og at hun var blevet lokket til at give sin pinkode og udlevere kreditkortet til en mand, der dukkede op på adressen kort efter.

Den videre efterforskning koblede den 27-årige sammen med seks andre tilfælde, hvor primært ældre mennesker i Randers og i Nordjylland er blevet snydt på lignende vis af kriminelle, der har udgivet sig for at være fra enten banken, politiet eller NETS. På den måde har de fået adgang til kreditkort, som der så er blevet hævet en del tusinde kroner på.

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere og fremstiller den 27-årige i grundlovsforhør fredag formiddag. Ved grundlovsforhøret vil anklagemyndigheden anmode om lukkede døre, da der formodes at være flere medgerningsmænd.

”Vi prioriterer opklaringen af de her sager meget højt, hvor kriminelle går målrettet efter at udnytte nogle af de mest sårbare mennesker i vores samfund. Vi har desværre set en del lignende sager over hele landet, og vi kommer til at gøre alt, hvad vi kan for at trevle denne sag op og få fat i alle involverede gerningsmænd, ” siger politikommissær Jes Frederiksen.

Udlevér aldrig kreditkort og koder


Politikommissæren kommer samtidigt med en klar opfordring til borgerne.

”Tag en snak med jeres ældre familiemedlemmer om, at de aldrig skal udlevere dankort eller koder til nogen som helst. Uanset om de udgiver sig fra at være fra banken eller politiet eller en anden myndighed. Vi ser alt for mange, der bliver snydt, og vi har brug for borgernes hjælp for at få det stoppet, ” siger Jes Frederiksen.

Den 27-åriges sigtes foreløbigt for at have bedraget seks ældre kvinder i alderen 77-88 år – derudover sigtes han for at have begået bedrageri mod en 56-årig mand. Bedragerierne er sket i Randers, Aalborg og Frederikshavn.