Randers Storcenter havde tre ‘Kys frøen’-frøer. To af dem flækkede og er væk for altid. Den tredje har nu fået nyt hjem hos toårige Merle i Dronningborg.

Frøjagten giver nogle forunderlige oplevelser. Vi leder jo efter samtlige 150 ’Kys Frøen’-betonfrøer, der kom til verden for 20 år siden.

Din Avis havde netop talt i telefon med Randers Storcenters center manager, Jacob Hald Christensen. Han fortalte om de to flækkede betonfrøer, der måtte lade livet. Det har vi tidligere skrevet om.

Artiklen fortsætter under billedet

Toårige Merle kysser og krammer frøen hver dag. Storcentrets tredje og sidste frø har fået hjem, den aldrig kommer fra igen, lover far, Nicky Andersen. Privatfoto

Men den sidste frø ud af tre, som storcentret havde, stod ved siden af hovedindgangen. Den ville han egentlig gerne af med.

Få timer før havde vi skrevet sammen med Nicky Andersen, der spurgte ind til nogle detaljer omkring betonfrøerne, og hvem der egentlig ejede dem. Han ledte efter en betonfrø til datteren, toårige Merle, der er vild med frøer.

Og så kunne vi føre parterne sammen.

Vild med den

Få timer senere var en aftale klar, og en meget tidlig fredag morgen i efterårsferien hentede en lastbil med kran frø nummer E31 , der i sin tid blev malet af Alexander Andreasen.

Artiklen fortsætter under billedet

Frø nummer E31 stod ved Randers Storcenter. Nu har den fået nyt hjem.

»Frøen står nu ved os i Dronningborg og min datter er SÅ glad. Hun har kravlet og krammet på den hver dag, siden vi har fået den. Vi maler den muligvis om på et tidspunkt og sætter vores personlige præg på den, og så kommer den aldrig videre fra os. For jeg er også blevet vild med den,« storsmiler Nicky Andersen igennem en e-mail til Din Avis.

»Min kone Pernille og jeg venter en lillesøster indenfor er par uger, som, vi er overbeviste om, bliver ligeså glad for at vokse op med frøen. Så når du skal bringe en artikel til et 30- eller 40-års-jubilæum, så er vi helt sikre på, at den stadigvæk er i vores familie,« lyder det håndfast.

Hvor er frøerne?

Send et billede af de frøer, du kender til, og skriv hvor de befinder sig sammen med dit navn og adresse. Så forsøger vi at forene alle frøerne igen i Din Avis.
Send til: redaktion.dinavis@lokalavisen.dk