Rema 1000 bekræfter, at man gerne vil udvide i Hornbæk. Der arbejdes på, at at pizzamanden bliver.

Der har i flere år været et ønske fra Rema 1000 om at kunne udvide butikken i Hornbæk fra de lidt under 1000 kvadratmeter til 1200 kvadratmeter.

Det fortæller Stephan Sørensen, der er direktør i Reitan udvikling. Firmaet har ansvaret for at købe og udvikle grunde til dagligvare-kæden Rema 1000.

Sidste år købte man grunden, hvor Rema 1000 ligger på, i forstads-bydelen Hornbæk. Og nu vil man gerne optimere den yderst populære Rema 1000 butik, så den svarer til størrelsen på de fleste andre Rema 1000 butikker rundt om i landet.

»Vi mangler plads i butikken og det har været et ønske længe at udvide. Der har været stille et års tid omkring de planer, men jeg håber da, at vi snart kan komme videre,« siger Stephan Sørensen på vegne af Rema 1000.

Pizzeria kan blive

I flere måneder har Haydar Karaca, der driver Hornbæk Pizza & Grill, gået og troet, at han skulle forlade den lejede pavillon ved siden af Rema 1000 her 31. juli i år. Og han har derfor været på jagt efter et andet sted at være.

Og nu bliver det lidt kompliceret. Den fysiske pavillion med pizzeriaet er ejet af Knud Lynge, der så har lejet ud til Haydar Karaca. Men ingen af dem har ejet grunden, der blev solgt til Rema 1000 sidste år.

Knud Lynge har i mange år haft en stadepladskontrakt med den tidligere ejer af grunden, der sidste år solgte til Rema 1000. Stadepladskontrakten har i en årrække været sat til at udløbe 31. juli 2023.

(Din Avis har tidligere beskrevet ejerforholdene anderledes fejlagtigt. Det beklager vi. De er nu rettet i denne artikel).

Efter at Din Avis har spurgt ind til sagen, så lader det til, at der er en løsning på vej. Et møde i denne uge med Rema 1000 skal afklare, om Haydar Karaca fortsat kan drive pizzeria fra pavillonen, indtil den rives ned for at give plads til en mulig udvidelse. Derefter er Rema 1000 villige til at finde en anden placering på grunden til pizzeriaet.

»Jeg har ingen helbredsproblemer. Jeg elsker mit arbejde og kender kunderne, så jeg ville gerne blive i Hornbæk,« siger 63-årige Haydar Karaca til Din Avis.

»Vi vil meget gerne beholde pizzamanden i Hornbæk og har derfor aftalt at købe pavillonen af Knud Lynge. Vi skal ikke bruge området lige med det samme, så nu får vi tid til at finde en eventuel varig løsning, hvis kommunen, pizzamanden og vi selv kan få det til at fungere,« siger Stephan Sørensen på vegne af Rema 1000.

Knud Lynge bekræfter, at han er i forhandlinger med Rema 1000 og at der med al sandsynlighed vil blive underskrevet en kontrakt om salg af pavillionen i løbet af denne uge.

Hornbæk Pizza & Grill var egentlig opsagt 31. juli af pavillonens ejer. Nu viser der sig en mulighed for at blive, for Haydar Karaca. Det bliver afklaret i løbet af denne uge. Foto: Kian Johansen

Ekstra butik

Firmaet Pro Development, der udvikler butiksområder for klienter, forsøger at få plads og lov til at etablere en dagligvarebutik på 1200 kvadratmeter lige nord for Rema 1000.

Her er er der arbejdet på et mageskifte. Kort fortalt, vil man købe dele af en landmands jord tættere på Viborgvej, bygge nye fodboldbaner på det, og overdrage det til kommunen og så overtage flere af de eksisterende fodboldbaner lige ved siden af Rema 1000’s parkeringsplads langs Kjølvejen. Det er endnu ikke afklaret, om det kan lade sig gøre. Da det både kræver en ny lokalplan og accept fra flere parter.

»Det projekt kendte jeg ikke til. Helt ærligt. Det er altså ikke derfor, at vi gerne vil udvide. Det har vi haft et ønske om i flere år,« bedyrer Stephan Sørensen.

Det er på nuværende tidspunkt stadig uklart, om de nye butiksplaner af den ene eller anden art kan gennemføres. Det er nu op til politikerne i Randers byråd.