Af Jørgen Rosengren, lokalavisen.dk

blev Kåre Stephansen dræbt, da hans bil blev frontalt ramt af en lastbil, der af ukendte årsager var kørt gennem autoværnet og over i modsatte kørebane på Østjyske Motorvej ved Genvejen i Viby J.

Den 47-årige direktør fra Invita i Randers blev – på trods af forsøg på livreddende førstehjælp – erklæret død på stedet.

Nu er bilinspektørens rapport fra ulykkesdagen færdig – og på den baggrund har Østjyllands Politi valgt at sigte lastbilchaufføren for uagtsomt manddrab.

Det skriver Århus Stiftstidende.

Kåre Stephansen havde ved sin død stået i spidsen for Invita siden 2021.

»I Invita er vi ”dedikeret til din drøm”. Men min egen personlige drøm er også gået i opfyldelse. At få min egen virksomhed har i mange år været en drøm for mig,« sagde Kåre Stephansen i 2022 i et interview med Din Avis Randers.

»Kåre var en fantastisk chef og kollega og har drevet Invita Randers med stort engagement og professionalisme. Der er ikke ord for tabet«.

Mistede herredømmet

Ulykken opstod ved, at en 51-årig mandlig lastbilchauffør var kommet kørende i nordgående retning på motorvejen, da han af uvisse årsager mistede herredømmet over sit køretøj.

Det resulterede i, at han kørte gennem autoværnet i midterrabatten og over i modsatte kørebane, hvor det frontale sammenstød med personbilen fandt sted.

Et tredje køretøj havde fået nogle mindre materielle skader i forbindelse med uheldet, mens lastbilens førerhus var væltet om på siden og havde fået omfattende skader. Ingen øvrige personer kom umiddelbart alvorligt til skade i forbindelse med episoden.

Motorvejen var spærret i timer efter ulykken.