Samtidig sker der også noget med Kop og Kande i midtbyen. Morten Brix, der ejer begge butikker, har nemlig valgt at lukke den ene og at sætte den anden til salg.

AF CECILIE BISGAARD

Det er ikke svigtende indtjening eller mangel på kunder, der er årsagen til, at indehaver Morten Brix har valgt at lukke Kop og Kande i Randers Storcenter.

»Det er bare helbredsmæssigt, hvis man kan sige sådan. Jeg er nødt til at passe på mig selv, og at have fem butikker er et større arbejde, end jeg havde regnet med. Men det er ikke, fordi jeg er alvorligt syg eller noget. Det er ikke der, vi er,« siger han.

I april åbnede han også Kop og Kande-butikken i Torvegade i Randers midtby. Derudover har han tre butikker i Nordjylland.

»Butikken i storcentret går fint – det er et fint center. Men jeg får aldrig muligheden for at puste ud. Jeg har aldrig fri længere. Jeg kobler ikke fra. Jeg er bare på hele tiden, og det er jeg kørt træt i,« siger indehaveren.

Butikken i Randers Storcenter lukker i starten af marts. Morten Brix har lokalerne til og med 31. marts, men inden den dag er han nødt til at rydde lejemålet, og derfor bliver sidste åbningsdag noget tid før. Den præcise dato kender han dog ikke endnu.

Får sin fritid igen

Morten Brix fortæller, at det har været spændende at have butik i Randers Storcenter.

»Jeg synes selv, vi har fået en flot butik. Et storcenter har bare nogle gode mulgiheder. Du skal bare åbne døren, så er der altid mange kunder. Det er ikke på grund af mangel på kunder, at butikken lukker. Vi har vækstet rigtig meget,« understreger han.

Men det har dog været svært at finde personale, fordi butikkerne i Randers Storcenter har åbent både lørdag og søndag. Det giver mange åbningstimer, der skal bemandes. Og det har været svært at finde det rigtige personale, fortæller butiksindehaveren. Så hvis der har været noget, har han været nødt til at køre til Randers for selv at lukke butikken.

»Så skal man lige ud fra centret, og med en times kørsel hjem, så er der ikke mere aften tilbage. Nu får jeg min fritid tilbage,« siger Morten Brix, der bor i Nordjylland, om sin beslutning og fortsætter:

»Det er altid skønnere selv at have taget beslutningen om at lukke. Jeg er afklaret med det, selvom det er svært. Det er altid kedelig at lukke en butik – det er sjovere at åbne. Men det er en tung butik at have med så mange åbningstimer, så jeg har været på hele tiden. Men jeg kommer til at savne den.«

Randers-butik til salg

Morten Brix, der som sagt også ejer den Kop og Kande-forretning, der ligger i Torvegade, løfter sløret for, at der også kommer til at ske noget med hans anden Randers-butik.

Den bliver nemlig sat til salg.

»Jeg vil gerne se, om jeg kan finde en, der vil overtage. Det er mit håb. Der skal være en Kop og Kande-forretning i Randers,« siger han og understreger, at han har været glad for at have butikker i Randers.