Målet er at indsamle 80.000 kroner i forbindelse med Danmarks Indsamlingen.

På FGU Østjylland på Engboulevarden i Kristrup er de trukket i arbejdstøjet forud for en helt særlig begivenhed i forbindelse med Danmarks Indsamlingen.

Der er gang i forberedelserne på en lang række hold, og særligt i køkkenet gør man klar til virkelig at vise, hvad man kan.

Den 2. februar inviteres der nemlig inden for til en velgørenhedsmiddag ud over det sædvanlige, hvor målet er at indsamle 80.000 kroner.

Det er en begivenhed, der bliver set frem til – specielt i køkkenet, hvor den helt store opgave med forberedelse, tilberedning og servering af aftenens middag skal foregå.

Her får de på dagen besøg af udlærte gæstekokke, som skal hjælpe eleverne med at løfte opgaven.

»Jeg glæder mig helt ubeskriveligt. Vi kommer til at lave noget den aften, som er på niveau med det, man laver på en restaurant. Og så får vi lov at vise, at FGU er en skole, hvor vi lærer en masse, og at vi kan en masse,« fortæller Tobias Guld, som er FGU-lærling i køkkenet og netop i dag er i gang med at forberede de tuille, som skal være en del af aftenens dessert.

Middag, standup og musik

På aftenen bliver der dækket op i kantinen efter alle kunstens regler med duge, blomster og udsmykning.

Her serveres en fire-retters-gourmet-menu med snacks, kaffe, sødt og vinmenu, som alt sammen er sponsoreret af FGU’s leverandører.

I løbet af aftenen bliver gæsterne underholdt af både skolens musikværksted, den lokale standupkomiker Jimmy Lauridsen og swing-jazz-rhythm’n’blues-bandet Nosey Joe & The Gigoloes, som alle optræder uden honorar.

Sidst men ikke mindst krydres aftenen med en auktion, hvor de fremmødte får mulighed for at byde på forskellige effekter og oplevelser sponsoreret af lokale virksomheder.

Og det er ikke kun i køkkenet, de får lov at vise, hvad de kan.

På Kunst-holdet er de ved at forberede en salgsudstilling af gamle plakater og kunsttryk, og så vil de lave blomsterdekorationer.

På Innovation designer og specialfremstiller de bordnumre til bordene.

Transport står klar, når der skal flyttes rundt på bordene og opsættes scene.

Og på Multimedie har de designet billetten og er i fuld gang med at producere bannere, som på aftenen skal fortælle gæsterne, at arrangementet – udover hovedsponsorerne BC Catering, Plantorama Randers og Meny Kaffe – er sponsoreret af en række lokale erhvervsdrivende.

Uden dem, var der nemlig ikke nogen velgørenhedsmiddag.

gs