Over 17 års indsats for at skaffe bedre forhold til idrætten i Harridslev og omegn fik det synlige bevis fredag med en spade i jorden.

KIAN JOHANSEN

Der blev taget det første spadestik til en udvidelse af Korshøjhallen i Harridslev fredag.

Dermed kan navnet Korshøj Idrætscenter snart leve lidt bedre op til betydningen, når 286 ekstra kvadratmeter med nyt indgangsparti, nye omklædningsrum samt vaske- og klubrum til idrætsforeningen Smiff09 står klar engang i løbet af 2023.

»Det er imponerende at se, hvilket arbejde der er gjort lokalt for at få Korshøj Idrætscenter til at blive til en realitet. Uden dette engagement var idræts- og fritidsmulighederne i Harridslev og omegn ikke blevet udviklet i det omfang, som det nu sker,« sagde formanden for kommunens Sundheds-, Idræts- og Kulturudvalg, Louise Høeg (V), ifølge kommunens pressefolk.

Hun var med til at tage det første spadestik sammen med Allan Dankvardt Nielsen, der er medlem af styregruppen og formand for Korshøjshallen. Han er en af flere ildsjæle, der siden 2006 har knoklet for at modernisere det daværende Korshøjhallen til noget endnu bedre.

Lokal indsamling

Den lokale styregruppe og idrætsforeningen har indsamlet 4 millioner kroner fra virksomheder, puljer, fonde og private givere til halprojektet. Indsamlingen har forgået i lokalområdet omkring byerne Mejlby, Linde, Støvring, Mellerup, Albæk Østrup og Harridslev. Derudover har Randers Byråd bevilliget 1,3 millioner kroner til formålet.

Korshøj Idrætscenter har allerede idræts- og fritidsmuligheder på arealerne uden for hallen på et mere end syv hektar stort område. Til august står også fire nye fodboldbaner og baner til petanque, panna, håndbold, beachvolley og krolf klar til brug. Der kommer også en motions- og bevægelsesplads til byens børn og voksne, ridestier og plads til de lokale FDF-spejdere i området. Et projekt til 7 millioner kroner som Randers Byråd har bevilliget.

»Vi har fra styregruppen lige fra starten af haft den tanke, at der i Harridslev skal være et samspil mellem den renoverede hal og de omkringliggende arealer. Samtidig har det også i hele processen været vigtigt for os at skabe et projekt, der kan styrke hele lokalsamfundet og ikke mindst vores skole,« siger Allan Dankvardt Nielsen ifølge Randers Kommune.

Multihal og lektiecafe

Styregruppen har en drøm om, at der også skal laves en multihal og planer om at omdanne det nuværende cafeteria til en cafe, der også skal bruges af skolen om dagen og til lektiecafe efter skoletid. For idrætsforeningen Smiff09’s over 1.000 medlemmer er spadestikket tegn på noget større og bedre.  »Korshøj Idrætscenter bliver med sin indretning og sin bredde et sted, hvor medlemmerne kan inspirere hinanden. De enkelte sportsgrene vil få større synlighed, og der vil være en langt række synergier på tværs i klubben og lokalsamfundet. Og især vil fodboldafdelingen kunne tiltrække nye medlemmer med moderne omklædningsrum og nye baner,« siger Jesper Lund Sørensen, der er fodboldtræner og børneudviklingstræner i SMIFF09 Fodbold.