Der er et forslag om at genetablere udskolingsklasserne på Østervangsskolen. Det kan du læse om på side 6 i denne uges papirudgave af Din Avis.

Det kunne være en god måde at forhindre, at mange elever skifter til privatskolerne her i Randers.

Som i den grad har nok elever at vælge imellem. Blandt andet på grund af en folkeskole i knæ. Og fordi forældrenes krav og forventninger til en tryg skole for deres barn har ændret sig markant i de seneste 20 år.

Mange forældre og børn vælger måske privatskoler, fordi de leder efter mere stabilitet og tryghed i skoleårene, især når børnene bliver ældre. Hvis Østervangsskolen havde klasser op til 9. klasse igen, kunne det måske få flere familier til at vælge den lokale folkeskole i stedet for en privatskole.

Det handler også om, at børnene kan føle sig mere trygge, når de kan blive på deres kendte skole tættere på hjemmet.

Lige nu skal eleverne på Østervangsskolen flytte til en anden skole, Rismølleskolen, når de når 7. klasse. Denne flytning kan være hård for nogle børn, især i en alder, hvor de allerede går igennem mange forandringer. Hvis de kunne blive på Østervangsskolen, hvor de allerede kender lærerne og de andre elever, ville det give dem mere tryghed.

Vi kender også historierne om, hvordan en årgang på Rismølleskolen har haft held med at terrorisere resten af skolens elever og lærerne på skolen. Måske kunne en ny løsning også her gøre flere trygge på sigt.

Hvis Østervangsskolen kan tilbyde en rolig og stabil skolegang for eleverne gennem hele deres tid i folkeskolen, ville det gøre skolen mere tiltrækkende for både elever og forældre. Det ville også hjælpe med at holde på de forældre, som måske ellers ville vælge en privatskole for deres børn.

Med til at gøre mig mere tryg ved denne løsning er, at det er næstformand i Skole- og Uddannelsesudvalget Bo Ratz (løsgænger), der denne gang bringer forslaget frem, og den politiker, der taler mest varmt for det.

For han er selv lærer på en privatskole i sit civile job.