Motorvejen skal gøres klar til en udvidelse. Derfor er det nødvendigt at ombygge til- og frakørselsramper ved Randers.

Flere steder langs E45 bliver der arbejdet på og ved motorvejen for at give bilisterne bedre forhold end i dag.

Nu er turen så kommet til E45 Nordjyske Motorvej, hvor de tre til- og frakørselsramper ved Afkørsel 40 Randers C, Afkørsel 39 Randers N og Afkørsel 43 Sønder Borup, nu skal ombygges. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Vejdirektoratet.

Ramperne bliver ombygget i perioden fra april i år til udgangen af 2025. Arbejdet skal sikre en bedre og mere sikker trafikafvikling – og så skal det ikke mindst gøre til- og frakørselsramperne klar til en fremtidig udbygning af motorvejen fra fire til seks spor.

Artiklen fortsætter under billedet

På Viborgvej går arbejdet allerede i gang nu. Vejen skal nemlig udvides fra motorvejen og hen til Fladbrovej-krydset, som kan anes her på billedet. Foto: Kian Johansen

»Det er en milepæl«

Ved Randers C-afkørslen går arbejdet dog i gang allerede nu. For med til ombygningen af motorvejsramperne hører der nemlig en udvidelse af Viborgvej i retningen ind mod Randers fra motorvejen og frem til Fladbrovej, der skal skabe mere plads til bilisterne. Det anlægsarbejde kommer efter planen til at vare til oktober i år.

Derudover bliver en ny og større samkørsels-parkeringsplads, som skal erstatte den nuværende ved motorvejen, etbleret. Den bliver placeret vest for E45 i sydlig retning, og Vejdirektoratet regner med, at den vil blive et trafikalt knudepunkt, hvor ”flere transportformer kan mødes og supplere hinanden og derved sikre den gode forbindelse til og fra pladsen for både den offentlige- og private transport,” skriver de i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter under faktaboksen

FAKTA: Det skal der ske

Til- og frakørselsramperne ved Afkørsel 40 Randers C, Afkørsel 39 Randers N og Afkørsel 43 Sønder Borup skal ombygges.
Det gør man for at gøre ramperne klar til en udvidelse af motorvejen fra fire til seks spor.
Derudover kommer der en ny samkørsels-parkeringsplads ved Randers C-afkørslen.
Ved samme afkørsel skal Viborgvej desuden udvides fra motorvejen og ind til Fladbrovej. Det arbejde er gået i gang og ventes afsluttet i oktober.
Arbejdet på selve ramperne går i gang til april og vil først være færdigt ved udgangen af 2025.

Kilde: Vejdirektoratet

»Det er dejligt, vi nu kan komme i gang med første del af arbejdet. Det har vi set frem mod, så det er en milepæl. Men vi ved også, at vi kommer til at genere trafikken på Viborgvej, og vi håber derfor, at bilister og beboere i området vil have forståelse for anlægsarbejdet i den periode, det står på,« siger Inge Birkegaard Damsgaard, der er projektchef i Vejdirektoratet, i pressemeddelelsen.

I løbet af april går arbejdet så som sagt i gang ved de to andre afkørsler. Det betyder, at der frem mod udgangen af 2025, hvor de ramperne efter planen vil være færdige, bliver arbejdet på samme tid de tre steder.

Herfra og så hen til Fladbrovej skal Viborgvej udvides i forbindelse med arbejdet på ramperne. Der kommer også en ny parkeringsplads ved motorvejen. Foto: Kian Johansen

ceb