Fodboldlinjen Randers fejrede nye juniorledere, der netop havde bestået eksamen i at udvikle et koncept for en ny klub.

AF KIAN JOHANSEN

Rekordmange deltagere var mødt op for at fejre årets nye juniorledere på Tradium. En fyldt kantine på Tradium HHX dannede rammerne for årets fest for elever, forældre, ledere og undervisere.

De fodboldglade elever, der har bestået juniorleder-eksamen, kommer fra fem forskellige folkeskoler i Randers Kommune.

Borgmester Torben Hansen (S) lagde i sin dimissionstale ikke skjul på sin stolthed og glæde over Fodboldlinjen Randers.

»Vi har her i Randers Kommune et unikt set-up med Fodboldlinjen Randers. Ingen andre steder i Danmark har man et tilsvarende tilbud med fodboldtræning og undervisningstilbud. En breddelinje for alle elever – drenge og piger. En juniorlederuddannelse, der er et samarbejde imellem en ungdomsuddannelse, HHX, og folkeskolerne. Men også de andre uddannelser, der bliver tilbudt. En C1 UEFA-træneruddannelse, en diplom Danmark-uddannelse og som det sidste nye en dommeruddannelse, er alle med til at udvikle og modne de unge mennesker,« sagde han blandt andet.

Eleverne bliver undervist ved siden af deres almindelige fodboldtræning på linjen. Konceptet hedder ’Opbyg din egen klub’.

I undervisningen indgår elementer som markedsføring, målgrupper, økonomi, træneransættelser og strategier. Eleverne var til eksamen tidligere i januar, hvor mange imponerede med flotte oplæg og præsentationer af deres projekt. Eleverne vælger selv, om de vil præsentere en eliteklub eller en bredde-/social klub, forklarer Karsten Krogh Madsen, der en af de mange kræfter bag Fodboldlinjen Randers.

Som bevis på deres juniorlederuddannelse modtog eleverne et diplom og juniorledertrøje, der blev overrakt af borgmester Torben Hansen.