Optog, tøndeslagning og konkurrencer er på programmet, når der er fastelavnsfest på Randers Bibliotek.

Randers Bibliotek gentager succesen og inviterer 10. februar 150 børn fra 0 til 99 år til klassisk fastelavnsfest i samarbejde med cityforeningen, skriver biblioteket i en pressemeddelelse.

De farverige festligheder starter med et optog fra Rådhustorvet, og herefter slår deltagerne katten af tønden på Randers Bibliotek. Hvis man mangler et nyt kostume til højtiden, er der også hjælp at hente fra mandag til fredag i uge 6 på biblioteket.

»Mange børn elsker at klæde sig ud, og det er altid sjovt med et nyt kostume. I bæredygtighedens navn gentager vi derfor sidste års succes med en byttebiks, hvor man kan aflevere et brugt men velholdt fastelavnskostume og tage et andet med hjem,« siger Sanne Andersen, der er koordinator for Børn og Unge på Randers Bibliotek.

Der er præmier til kattekonge, kattedronning og den bedst udklædte. Præmierne er sponsoreret af Nordisk Biografer Randers, Føtex, Randers Regnskov og Slikstokken.

Det er gratis at deltage, men man skal tilmelde sig via Randers Biblioteks hjemmeside. Der er et begrænset antal billetter, som uddeles efter først til mølle-princippet.

sra