Skal du være sammen med børn eller børnebørn i vinterferien? Her er forslag til, hvad I kan lave.

AF CECILIE BISGAARD

Har du vinterferie? Og har du lyst til at komme ud og lave noget andet, end du plejer?

Så læs med her!

Vi har samlet alle de aktiviteter, der kun foregår i vinterferien, lige her. Så bliv endelig inspireret.

Der er både mulighed for at lege med robotter, slå katten af tønden, høre om ’Tykke Tante Knud’ og lave din helt egen tryllestav.

Hele ugen

Vinterferie på Sparebøssemuseet. ​Fra fredag 9. februar klokken 10 til fredag 16. februar på Sparebøssemuseet. Vil du og familien opleve 3.500 sparebøsser fra mere end 60 lande i hele verden, hvoraf de ældste er fra omkring år 1650? Så besøg Sparebøssemuseet i Randers i vinterferien og få en historisk oplevelse. Et museum for både børn og voksne. (Fri entré)

Mig og min by.​ Tirsdage til søndage klokken 10-16 på Museum Østjylland. En sjov udstilling for de mindste og deres voksne, hvor I kan lege og undersøge, mens I går på opdagelse i byen Randers – din, min og vores by. (Fri entré)

Store Hoppeland.​ Klokken 9-15 hver dag fra lørdag 10. februar til søndag 18. februar i RGF Hallen. Elsker du at hoppe, rutsje, springe, kravle, klatre, konkurrere, udforske – i det hele taget at have en aktiv ferie? Så besøg Store Hoppeland. For børn til og med 12 år. Voksne må gerne lege med. Arrangør: Randers Gymnastiske Forening. (Entré)

Hemmeligheden om Randers. ​Usynligt teater på den magiske måde. Kom på tur med byens tre store forfattere: Karin Michaëlis, Henrik Pontoppidan og Steen Steensen Blicher. Det kræver kun en smartphone. (Fri entré)

Vinterferiebillet.​ Randers City har lavet en feriebillet til børn. Feriebilletten giver blandt andet adgang til Randers Regnskov, en fodboldkamp på stadion og lækre godter fra butikker i byen. Oplevelserne og godterne har en værdi af minimum 350 kroner. Feriebilletten er lavet i et begrænset oplag og sælges efter først til mølle-princippet.

Skattejagt.​ Gå på tur i de stemningsfyldte gader i byen og find bogstaver gemt i butiksvinduerne. Se om du kan gætte vinterferie-ordet og vær med i konkurrencen om citygavekort. Du får skattekortet udleveret på Randers Bibliotek hele vinterferien.

Lørdag 10. februar

Fastelavn​. Klokken 10 på Randers Bibliotek. Alle børn inviteres til fastelavnsfest, hvor vi skal slå katten af tønden. Der vil være optog fra Rådhustorvet og rundt i byen. Tilmelding nødvendig. (Fri entré)

Historier i hulen.​ Klokken 11-11.30 på Randers Bibliotek. Pause med hygge og højtlæsning. (Fri entré)

Fastelavnsgudstjeneste.​ Klokken 14 i Gimming Kirke. Børnegudstjeneste med efterfølgende tøndeslagning.

Familiegudstjeneste med fastelavnsfest​. Klokken 14-16 i Sankt Andreas Kirke.

Skatteøen. ​Klokken 16 på Værket. Arrangør: Randers Teaterforening.

Søndag 11. februar

Tegnekoncert.​ Klokken 10-11 på Randers Bibliotek. Oplev noget så sjovt som en tegnekoncert, når Rasmus Bregnhøi tegner fantastiske tegninger live – lige nu og her. Imens der tegnes på livet løs, spiller Thomas Agergaard på saxofon og Simon Toldam på klaver. (Fri entré)

Farvelæg illustrationer.​ Klokken 10-14 på Randers Bibliotek. Er du god til at tegne inden for stregerne? (Fri entré)

Familiesøndag.​ Klokken 10-14 på ReMida Center Randers. Kreativ søndag for børn og voksne. (Entré)

Fastelavn.​ Klokken 10.15-12 i Sct. Clemens Kirke. Børne- og familie-gudstjeneste. Denne søndag forvandles kirken til hjemsted for alle mulige skabninger, når vi slår dørene op til årets fastelavnsfest. (Fri entré)

Fastelavnsgudstjeneste. ​Klokken 13-14 i Tånum Kirke. På denne fastelavnssøndag holder vi en hyggelig og børnevenlig gudstjeneste, hvor både børn og voksne meget gerne må komme udklædte. Der er efterfølgende mulighed for tøndeslagning i Tånum Forsamlingshus.

Fastelavnsgudstjeneste.​ Klokken 14 i Øster Bjerregrav Kirke. Kort fastelavnsgudstjeneste. Bagefter er der fastelavnsboller. Kom gerne udklædt.

Fastelavnsgudstjeneste.​ Klokken 14 i Dronningborg Kirke. Børnegudstjeneste med efterfølgende tøndeslagning i sognegården.

Familiegudstjeneste.​ Klokken 14 i Enghøj Kirke. Efterfølgende er der tøndeslagning..

Fastelavnsgudstjeneste.​ Klokken 14.15-14.15 i Borup Kirke. Børnegudstjeneste og tøndeslagning. Arrangementet er for børn, voksne, bedsteforældre – ja, for alle der vil have en hyggelig dag. Vi starter i Borup Kirke til en kort gudstjeneste, som giver plads til de udklædte, glade børn og voksne.

Fastelavnsgudstjeneste.​ Klokken 15 i Johanneskirken. Børnegudstjeneste. Efter gudstjenesten er der fastelavnsboller og sodavand, kaffe til de voksne og til sidst naturligvis tøndeslagning. Kom gerne udklædte, store og små.

Skatteøen. ​Klokken 16 på Værket. Arrangør: Randers Teaterforening.

Mandag 12. februar

Lav flotte perleplader.​ Klokken 10 på Randers Bibliotek. Du vælger selv, om du vil bruge en af vores mange flotte skabeloner, eller om du vil bruge din fantasi og lave din helt egen skønne perleplade.

Strikkeworkshop.​ Klokken 13 på Randers Bibliotek. Lær at strikke. (Fri entré)

Tirsdag 13. februar

​Musikleg. ​Klokken 10 på Randers Bibliotek. Syng og leg med Budtz Elmelund Duo. For de tre- til seksårige. Tilmelding nødvendig. (Fri entré)

Magiske klemmedyr.​ Klokken 10 på Randers Bibliotek. Klemmer kan bruges til at hænge tøj op med, men de kan også bruges til at kreere fantasifulde og magiske dyr.

Papirbatik. ​Klokken 10-14 på Gaia Museum Outsider Art. Kreativt værksted, hvor du kan arbejde med en sjov teknik, som handler om at lægge forskellige lag af farver ovenpå hinanden og derefter lave afskrabninger med forskellige redskaber, så der dannes smukke mønstre. (Fri entré)

Pandekager og friluftsliv.​ I Brødregade klokken 10-12 og på Rådhustorvet klokken 12-16. Tirsdag 13. februar er international pandekagedag. Det fejrer Randers Cityforening sammen med Friluftsland, Spejdersport og spejdere fra byen. Vær med, når duften af pandekager spreder sig i Brødregade, og der uddeles gratis pandekager. På Rådhustorvet er det muligt selv at give sig i kast med bagningen.

Mig og min drømmeby-workshop. ​Klokken 10-14 på Museum Østjylland. Hvordan ser din drømmeby ud? Vær med til at tegne, klippe og klistre verdens bedste by. (Fri entré)

Lav smykker.​ Klokken 10-12 i Underværket. Lav dine egne smykker i sterling sølv eller forgyldt sterling sølv. (Entré)

Håndværker-ferie.​ Klokken 12-15.30 på Håndværksmuseet. Museets frivillige håndværkere hjælper ferieramte børn med at få styr på mørtel, muskler og materialer til reb. (Fri entré)

International pandekagedag.​ Klokken 14-15 på Randers Bibliotek. I dag er ’Hvide Tirsdag’ – eller international pandekagedag. (Fri entré)

Randers Sygehusmuseum.​ Klokken 14-17 på Regionshospitalet Randers. Museet er et lokalt museum, der viser udviklingen i diagnoser og behandlinger på Randers-sygehusene i mere end 100 år. (Fri entré)

Store Hoppeland for børn med særlige behov.​ Klokken 15-17 i RGF Hallen. Hele hoppelandet er reserveret til familier med børn med særlige behov. Søskende er også meget velkomne. Arrangør: Randers Gymnastiske Forening. (Entré)

Onsdag 14. februar

Mig og min drømmeby-workshop. ​Klokken 10-14 på Museum Østjylland. Hvordan ser din drømmeby ud? Vær med til at tegne, klippe og klistre verdens bedste by. (Fri entré)

Kærlighedskort.​ Klokken 10 på Randers Bibliotek. Vi hylder kærlighedens dag og laver de smukkeste valentinskort.

Papirbatik. ​Klokken 10-14 på Gaia Museum Outsider Art. Kreativt værksted, hvor du kan arbejde med en sjov teknik, som handler om at lægge forskellige lag af farver ovenpå hinanden og derefter lave afskrabninger med forskellige redskaber, så der dannes smukke mønstre. (Fri entré)

Sjov med VR.​ Klokken 10-14 på Randers Bibliotek. Test dine VR-skills. (Fri entré)

Tykke Tante Knud og Frederik Risom.​ Klokken 15-17 på Randers Bibliotek. Hør om ’Tykke Tante Knud’ og vær selv med til at tegne en kæmpetegning. (Fri entré)

Mal på keramik.​ Klokken 16-18 i Underværket. Kunne du tænke dig at tilbringe en uforglemmelig Valentinsdag på en kreativ og sjov måde? Så skal du invitere din partner, ven, veninde, mor eller svigermor med i Underværket. (Entré)

Torsdag 15. februar

​Monster-rullinger.​ Klokken 10 på Randers Bibliotek. Lav dine helt egne seje og fantasifulde monster-rullinger.

Papirbatik. ​Klokken 10-14 på Gaia Museum Outsider Art. Kreativt værksted, hvor du kan arbejde med en sjov teknik, som handler om at lægge forskellige lag af farver ovenpå hinanden og derefter lave afskrabninger med forskellige redskaber, så der dannes smukke mønstre. (Fri entré)

Håndværker-ferie.​ Klokken 12-15.30 på Håndværksmuseet. Museets frivillige håndværkere hjælper ferieramte børn med at få styr på mørtel, muskler og materialer til reb. (Fri entré)

Leg med ozobotter. ​Klokken 13 på Randers Bibliotek. Leg med vores små robotter – ozobotterne.

Fredag 16. februar

Lav din egen tryllestav.​ Klokken 10-14 på Randers Bibliotek. Harry Potter har en, og nu kan du også få én. (Fri entré)

Lørdag 17. februar

’Den lille prins’.​ Klokken 10 på Randers Bibliotek. En skøn koncert-fortælling for hele familien med Stine Michel – frit efter Antoine de Saint-Exupéry’s fantastiske bog. Tilmelding nødvendig. (Fri entré)

Byg en flyvemaskine. ​Klokken 11 på Randers Bibliotek. Hvem skal flyve i din flyvemaskine? (Fri entré)

Historier i hulen. ​Klokken 11-11.30 på Randers Bibliotek. Pause med hygge og højtlæsning. (Fri entré)

Søndag 18. februar

Farvelæg illustrationer. ​Klokken 10-14 på Randers Bibliotek. Er du god til at tegne inden for stregerne? (Fri entré)