Museum Østjylland sætter i et foredrag fokus på et gammelt problem: vand i landskabet.

Landskabet er vådt. Åer oversvømmer marker, stier er ufremkommelige, og nye søer dannes, hvor man før kunne gå tørskoet. Men problemer med vand i landskabet er ikke nyt, skriver Museum Østjylland i en pressemeddelelse.

I store dele af landet inddæmmede, drænede og afvandede danskerne for både 50, 100 og 150 år siden. Også i engene ved Randers Fjord.

Hør om inddæmning og afvanding ved fjorden, når Museum Østjylland i samarbejde med Albæk Forsamlingshus inviterer til foredrag om det evigt aktuelle emne torsdag 29. februar, hvor historiker Tina Bjerregaard sætter den historiske kikkert for øjet og ser tilbage på mange årtiers kamp mod vandet i det østjyske.

Du hører i foredraget fortællingen om landvindingsbølger generelt, om drivkræfterne bag og om den lovgivning, der gjorde det hele muligt. Selvfølgelig kommer der et særligt fokus på de lokale projekter, som blev gennemført ved Randers Fjord.

Foredraget i Albæk Forsamlingshus er en del af projektet ’Museet tæt på dig’, som er støttet af Elro Fonden.

Billetter kan købes på museets hjemmeside.