Henrik Larsen bliver ny hospitalsdirektør per 1. april 2024. Han kommer fra en stilling som hospitalsdirektør for Regionshospitalet Nordjylland.

Regionshospitalet Randers, der betjener 220.000 borgere i den østlige del af Region Midtjylland, har været på udkig efter en ny hospitalsdirektør, siden tidligere hospitalsdirektør Jonas Dahl sidste år forlod stillingen for at blive regionsdirektør.

Valget er faldet på Henrik Larsen, der kommer fra en stilling som hospitalsdirektør for Regionshospitalet Nordjylland siden 2013. Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Henrik Larsen er kandidat i økonomi fra Aalborg Universitet i 1992 og har siden arbejdet med økonomi og sundhed i amter, regioner og på hospitaler i Midt- og Nordjylland. Han har blandt andet været økonomidirektør i Region Nordjylland, inden han blev hospitalsdirektør.

»Henrik Larsen har solid og årelang erfaring med at udvikle, drifte og økonomistyre en kompleks organisation, som et hospital er. Det har vi brug for, så vi også i fremtiden kan matche de krav og forventninger, patienterne, de pårørende, medarbejderne og politikerne har til sundhedsvæsnet. Henrik Larsen kommer også til at stå i spidsen for de kommende års store ombygning og modernisering af Regionshospitalet Randers, så vi også fremover kan tilbyde både vores medarbejdere og vores patienter de bedst mulige rammer,« siger koncerndirektør Poul Michaelsen.

Henrik Larsen, der blev valgt mellem 19 stærke kandidater, hvoraf fem har været til samtale, glæder sig til at komme i gang med arbejdet på Regionshospitalet Randers.

»Jeg har gennem en årrække fulgt Regionshospitalet Randers fra sidelinjen, sådan som en kollega nu engang gør. Jeg har altid haft et solidt og godt indtryk af hospitalet som en fagligt ambitiøs arbejdsplads med dygtige og dedikerede medarbejdere. Derfor lå det lige for, at jeg gerne vil være med til at præge den retning som er udstukket for hospitalet som akuthospital. Regionshospitalet Randers står overfor mange store og spændende dagsordner de nærmeste år. En transformation som vil stille store – men også spændende – krav til ledere og medarbejdere om fortsat at udvikle fagligheden, for at sikre hospitalet fortsat leverer gode og tidssvarende sundhedsydelser til befolkningen. Jeg hæfter mig også ved hospitalets store udadvendte og konstruktive dialog i klyngesamarbejdet med kommuner og almen praksis. Et fundament som er meget betydende for udviklingen af fremtidens sundhed,« siger Henrik Larsen.

Den kommende hospitalsdirektør i Randers bor i Skørping, er gift med Lotte og har to voksne børn.

Regionshospitalet Randers har knap 2000 ansatte og et årligt budget på cirka 1,3 milliarder kroner. Ud over matriklen i Randers har hospitalet ansvaret for en række sundhedsydelser i Grenaa Sundhedshus. Hospitalet har årligt cirka 160.000 ambulante besøg og i omegnen af 40.000 indlæggelser.