Supermarkeder i Hadsten, Ebeltoft og Glesborg har været de lokale islæt på kvindens mere end to år lange tyveri-odyssé, før fælden klappede.

Af Lars Norman Thomsen, Jyllands-Postens Lokalaviser

En 45-årig kvinde er blevet dømt til halvandet års fængsel ved Retten i Randers for en lang række butikstyverier, der har plaget supermarkeder i Østjylland. Mandag i sidste uge faldt dommen, hvor kvinden blev kendt skyldig i 22 forskellige tilfælde af butikstyveri begået mellem 23. juni 2021 og 15. september 2023.

Tyverierne, der primært omhandlede stjålne kødprodukter, vin og andre værdifulde genstande, er estimeret til en samlet værdi af omkring 184.000 kr. ifølge anklageskriftet.

Fuldmægtig Signe Bang fra anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi udtaler: »Den 45-årige kvinde har i årevis skabt store frustrationer hos en lang række supermarkeder, som hun har begået grove butikstyverier mod, og jeg har konstateret, at retten har fulgt anklagemyndighedens påstand og idømt hende en mærkbar fængselsstraf.«

Kvinden gik målrettet efter værdifulde varer, herunder de dyrere kødpakker i kølediskene, vin og chokolade. De 22 forhold af butikstyveri fandt sted i flere øst- og midtjyske supermarkeder, herunder i byer som Ebeltoft, Lystrup, Aarhus N, Hadsten, Hørning, Viborg, Silkeborg, Kjellerup og Glesborg.

Signe Bang anerkender Østjyllands Politis hurtige og effektive efterforskning, der har spændt over flere politikredse.

Den 45-årige kvinde blev varetægtsfængslet efter domsafsigelsen og har været frihedsberøvet siden 14. oktober.