Nyd en tur i naturen, tag vare på miljøet og tjen penge til din forening. De tre ting kan atter kombineres gennem Ren Natur, hvor det nu er muligt at tilmelde sig.

For sjette år i træk kan foreninger i Randers Kommune give naturen en håndsrækning ved at fjerne affald gennem Ren Natur. Sidste år var et rekordantal på 210 frivillige med til at fjerne over 100 sække med øldåser, plastik, snuspakker og skodder fra buske, stier og grøfter i Randers Kommune.

»Vi oplever øget tilslutning til Ren Natur, og det er et vidnesbyrd om, at borgerne ønsker at gøre en forskel for naturen i Randers Kommune. Det er noget af en øjenåbner at bruge en dag ude i naturen og se med egne øjne, hvad manglende omtanke betyder for mængden af skrald i det grønne,« siger Frank Nørgaard (DF), der er formand for Miljø- og Teknikudvalget i Randers Kommune, i en pressemeddelelse.

Affaldsindsamlingerne finder sted fra 3. maj og frem til 20. oktober, og der er 15 ruter fordelt over hele Randers Kommune. Syv af de tilgængelige ruter i kommunen er placeret i foråret, og de resterende otte ligger i efteråret.

»Randers Kommune har været med til Ren Natur fra starten, og jeg håber, at vi igen oplever stor tilslutning. Det er et initiativ, der virkelig gør en forskel ude i foreningerne. Det bliver til nogle gode snakke om miljøet mellem børn, unge og voksne, mens man går og samler affald i naturen,« siger Louise Høeg (V), der er formand for Sundheds-, Idræts- og Kulturudvalget.

Efter tilmelding får foreningerne tilsendt udstyr som sikkerhedsveste, handsker, skraldeposer og snappere, som sendes retur efter brug. Efter indsamlingen forpligter foreningerne sig til at udfylde et afrapporteringsskema online.

Ren Natur er et sponsor- og frivillighedskoncept fra organisationen Hold Danmark Rent, hvor foreninger mod at samle affald kan tjene penge til gavn for foreningens arbejde. Konceptet er et samarbejde mellem sponsorer, frivillige, kommunen og Hold Danmark Rent. Ren Natur er i 2024 sponsoreret af McDonald’s Danmark, Spar, Danske Bank og WestWind.

gs