Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har rejst tiltale mod den mand, der i februar blev anholdt for drabet på den 23-årige Hanne With, der blev begået natten til 1. januar 1990.

Der er rejst tiltale mod en 54-årig mand, der ved sin anholdelse var boede i Randers, for drabet på 23-årige Hanne With, der blev begået natten til 1. januar 1990, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Den nu 54-årige mand blev anholdt på hans arbejdsplads, et slagteri i Nordjylland. Han har siden siddet varetægtsfængslet.

Det er blevet påvist, at dna-materiale fra Hanne Withs bukser stammede fra en nær slægtning til en konkret person i politiets register, og at den nære slægtning måtte være den 54-årige.

Den anholdtes eget dna blev samme dag analyseret, og analysen viste et match med den dna-profil, der blev fundet på den dræbte samt på et antennekabel i hendes lejlighed. På den baggrund blev den sigtede varetægtsfængslet 7. februar.

Siden har efterforskningen koncentreret sig om yderligere tekniske spor samt indhentning af vidneudsagn.

»I den videre efterforskning er der sket endnu et gennembrud. Jeg vil ikke foregribe bevisførelsen i retten og kan derfor ikke blive mere konkret, men vi har vurderet, at beviserne mod den 54-årige samlet set er så stærke, at vi har kunnet rejse tiltale,« siger specialanklager Søren Harbo.

At der nu er rejst tiltale betyder, at Anklagemyndigheden har skrevet et anklageskrift, og det derfor er sikkert, at manden kommer for retten.

Det er ikke lykkedes at få kontakt til det vidne, Københavns Politi efterlyste i forbindelse med anholdelsen.

Hanne With blev fundet dræbt i en blodpøl i sin lejlighed i Fensmarkgade på Nørrebro i København nytårsnat 1990. Det var hendes kæreste, som fandt hende.

/ritzau/