Lokal multikunstner fejrer 25 års jubilæum i broderlig fællesskab. Du har sikkert set mindst et af hans værker.

Multikunstner Jan Blik Pedersen var som ung med i spejderbevægelsen, hvilke gav ham interesse for unge mennesker. Det førte til en pædagoguddannelse, som efterfølgende betød ansættelse ved KFUMs Fritidshjem, Ungdomspensionen, hvor det blev til 30 år, og senest ved Ungebasen.

Samtidig udfoldede han sine kunstneriske evner – som billedhugger, malerier, bronzestøberier og keramiske vægflisemotiver mv. – som har gjort Jan Blik kendt ikke blot lokalt, men også nationalt.

Af Jan Bliks udsmykninger kan bl.a. nævnes: En LOKE-skulptur (forvandlet til en fisk) ved hans gamle Hadsundvejens Skole, Jens Vejmand ved kommunens materielgård, badmintonbolden foran Badmintonhallen, skulpturer ved Søndermarksskolen og Kristrup skole samt ved plejehjem med flere.

I Ørsted på Djursland har Jan Blik udført et projekt Stenalderby for spejdere af alle korps og Børnebyen Ørsted.

Der har også været plads i Jan Bliks tilværelse til at dyrke voksenfællesskaber, hvor han mandag aften 15. april fejres med 25 års jubilæum i DANSK BRODER ORDEN i Kristrup.

Udover hans kunstneriske formået, så rummer Jan Blik alle mennesker med et godt humør. Han har desuden bidraget med otte fadderskaber for logens udvikling, hvortil kommer udsmykninger med flisevægsmotiver såvel ude som inde i logehjemmet Byvænget 9 i Kristrup.