25. maj i Øster Bjerregrav Skatepark kan du møde skateboardlandsholdet, skate sammen med dem og høre om deres oplevelser med landsholdet. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Det er anden gang, de er på Danmarkstour, denne gang med større fokus på at kigge efter lokale talenter.

Først da skateboarding kom på OL-programmet i Tokyo i 2021, fik Danmark et skateboardlandshold. Arbejdet med at få opbygget en landsholdsorganisation er i fuld gang. Det sportslige mål er OL i Paris i 2024, og Viktor Solmunde og Rune Glifberg ligger til at kunne komme med.

»På landsholdet er der både drenge- og pigeskatere. Vi er meget opmærksomme på at have så stor kontakt til gaden og de lokale skatemiljøer som muligt. Mange i skatemiljøet har ikke kunne finde sig tilpas i traditionelle idrætstilbud. Faste tider, etablerede regler eller krav til dyrt udstyr har fået dem til at holde sig væk,« siger assisterende landstræner Thomas Kring.

Det danske skateboardlandshold består af 12 atleter fra 16 til 49 år – både drenge og piger. Pressefoto