Kirketorvet får et løft, som sikrer fest og farver.

Det nyrenoverede Kirketorv ved Skt. Mortens Kirke i Randers kan fremover blive centrum for endnu flere aktiviteter og fællesskaber. I et samarbejde mellem Randers Kommune og Randers Festuge får torvet nu en specialdesignet teltoverdækning, som sikrer optimale rammer for arrangementer året rundt. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Teltet skal erstatte de mindre pavilloner, der hidtil er blevet brugt ved arrangementer som Randers Festuge, og det kan bruges af registrerede foreninger, kommunale foreninger, kulturinstitutioner samt Skt. Mortens Kirke. Det skal sørge for, at der er mulighed for at skabe arrangementer og events, der kan gennemføres de fleste vejrforhold.

»Vi er glade for løsningen, der både respekterer de historiske omgivelser og gør det muligt at udnytte torvet til fulde. Teltoverdækningen vil skabe en fleksibel og attraktiv ramme for byens mange aktiviteter. Jeg håber, at rigtig mange lokale aktører kan se en idé i at benytte torvet til både små og store events,« siger formanden for Erhvervs – og Planudvalget, Claus Berggren (V), i pressemeddelelsen.

Teltoverdækningen er et vigtigt element i den strategiske midtbyindsats, som har betydet nye byrum, nyt inventar, flere træer og flere arrangementer i midtbyen. Det forventes, at teltet kan tages i brug i forbindelse med Randers Festuge.