Fodbolddommerne har to hold med i Randers City Stafet 2015
 
I det daglige har dommerne i Randers Fodbolddommerklub ikke tid til at dyrke så meget af det sociale. Når sæsonen ruller, skal der både hverdag og weekend dømmes mange kampe. Så er det jo godt, der er et arrangement som Randers City Stafet, hvor man kan være sammen.
Synes de i Randers Fodbolddommerklub og har derfor tilmeldt to hold til stafetløbet, der afvikles onsdag den 12. august i forbindelse med Randers Festuge.
”Det er for at være sammen med dommerkollegerne. Vi har vore medlemsmøder og en årlig fest, og det er ikke meget, men det skader jo heller ikke, at vi får sendt et signal om, at vi fodbolddommere er i god form. Og ikke bare cirkeldommere. Den myte vil vi gerne have aflivet,” siger en af de friske fodbolddommere Anders Nielsen og henviser til dommere, der var kendt for at dømme kampene fra midtercirklen.
Det var dengang.
Det sker ikke mere – garanterer Anders Nielsen og hans kolleger på det hold, der regnes for dommerklubbens bedste bud på en god placering i stafetløbet.
Foruden Anders tæller holdet Henrik Andersen, Steffen Bramsen, Ulrich Kjær Egebjerg og Kenneth Velling, mens andetholdet består af Claus Espensen, Ken Tornbjerg, Dan Zier, Mikkel John Kjær Hansen og Jan Hansen.
Randers Fodbolddommerklub var også repræsenteret ved stafetløbet i fjor, men da endte det ikke med nogen topplacering.
”Da fik vi lige skrabet et hold med fem mand sammen, men i år er der langt flere at tage af. Tre af os fem løber til dagligt og har løbet halv-marathon, så vi vil gerne i den bedste halvdel,” siger Anders Nielsen, der selv er aktiv løber. Det samme er Kenneth Velling og Ulrich Kjær Egebjerg.
”Vi skal bare slutte så godt som muligt,” siger Anders Nielsen om de to hold fra Randers Fodbolddommerklub, der tæller primært unge dommere og med Ken Tornbjerg som den eneste over 40 år.
 
Mange unge er kommet til
 
Det er ikke mange år siden, fodbolddommerklubben manglede dommere – og primært unge mennesker. En overgang var det i ordets bogstaveligste forstand den gamle garde, der dømte kampene i Randers og omegn.
Men i de sidste fire-fem år er der kommet mange nye og unge dommere til.
”Mange er kommet via klubberne, hvor de selv har spillet. Og nogle vender tilbage til byen efter f.eks. at have studeret udenbys. Det er tilfældet med Ulrich, der dømte i Randers, inden han rejste til Ålborg for at studere. Nu er han færdig med at læse, er tilbage i Randers og atter aktiv i Randers Fodbolddommerklub,” siger Anders Nielsen, der ikke dømmer for pengenes skyld, men for nogle kunne det godt svare sig at være fodbolddommer for ad den vej evt. at supplere SU.
”Dommerne får ikke løn, men godtgørelser, og de er skattefri, og det er der da nogle, der har fundet ud af, siger Anders Nielsen, der glæder sig til løbet 12. august.
Arrangørerne Atletikkens Venner, Intersport Randers, Jyske Bank og Dahl Advokatfirma, venter spændt på tilmeldingerne. I fjor deltog 55 voksenhold, men mange flere skal med.
Fodbolddommerne er klar – endda med to hold.
I de kommende uger vil avisen fokusere på andre af de tilmeldte hold.