34-årige Thomas Jørgensen fra Randers er ramt af muskelsvind i ryg og ben. Siden 2001 har han været en del af den grønne karavane (Grøn Koncert), der rammer Randers på fredag, og han vil fortsætte lige så lang tid, han kan
 
“Det er en sjov og anderledes måde at bruge ferien på. Det er jo en gratis ferie, hvor vi får kost og logi, og man opbygger netværk og venskaber, der strækker sig langt ud over turen,” fortæller han.
Han har ikke en familie at tage hensyn til, og kan dermed tage af sted, som det passer ham. Hvert år er det samme – man hopper på karavanen i Kolding og forsætter de otte dage, som turen varer – en ny by næsten hver anden dag. Og de sidste par år har Randers også været en del af turen.
“Det betyder ikke så meget for mig, om vi er i Randers eller andre steder. Der har været lidt en joke omkring det – at vi i alle byer sagde, at vi var i Kolding – for der er næsten ikke forskel på, hvor du er,” fortæller han.
Dog er der lidt mere stille i Randers.
“Jeg tror, det hænger sammen med, at man i Randers har været vant til at tage til Århus, så det bliver man ved med – så der er mere tid til pauser, når vi lander i Randers. Sidste år havde jeg tid til at tage med min familie ud på pladsen og nyde musikken. Det er der ikke tid til i de andre byer,” fortæller Thomas Jørgensen.
Men for Thomas og de andre handicappede, der er frivillige i karavanen, er der altid tid til pauser, selvom de deltager på lige vilkår med de ikke-handicappede.
“Der er ikke nogen, der ser skævt til dig, hvis du har brug for at tage en pause. Her bliver der taget hensyn til alle – handicap eller ikke handicap. Og det er nok også derfor, at jeg så godt kan lide at være med – vi er alle lige,” siger han.
 
Derfor
Grunden, til at Thomas Jørgensen er med år efter år, er at han gerne vil yde en indsats i forhold til Muskelsvindsfonden. Han vil gerne være med til at skaffe flere midler til fondens arbejde.
“Man støtter et  rigtig godt formål i og med, at de penge, der bliver tjent ind, går til Muskelsvindfondens arbejde for at forbedre forholdene for mennesker med muskelsvind.
Muskelsvindfonden gør samtidig en masse for deres frivillige. De har bl.a. oprettet en lederuddannelse, som deres frivillige chefer kan søge ind på, og den er samtidig ved at blive kendt ude i erhvervslivet også,” fortæller Thomas Jørgensen.
Og så er der det helt specielle forhold, der opstår blandt de frivillige. En stor familie-følelse.
“Jeg er også med på grund af det fællesskab, vi har blandt de frivillige – det er helt unik. Man er en del af noget helt specielt, man kan sige, at man er som en stor familie. Har man brug for noget hjælp udenfor koncert sæsonen, stiller folk gladelig op, f.eks. hvis man skal have en hånd til at flytte, til at male eller hvad det nu kan være. Samtidigt sker der altid en masse udenfor koncertsæsonen mellem de boder, der er på Grøn Koncert. Næsten alle boder arrangerer interne julefrokoster, påskefrokoster, skiture eller andre ferier sammen eller på kryds og tværs af alle boder, eller de arrangerer andre sammenkomster med hinanden. Det er det sammenhold, der gør, at man er med år efter år. Samt at man ikke bliver set på som en med et handicap men som en uden handicap. Det harmonerer rigtig godt med Muskelsvindfondens motto, at der skal være “Plads til Forskelle”, og det er der i Det Grønne Crew,” slår Thomas Jørgensen fast.
Crew udtales “kræw” hvis man er en del af holdet på Grøn Koncert.