Hver mandag klokken 9.30 mødes en lille flok cyklister til en hyggelig cykeltur rundt i Randers. Og der er plads til flere i cykelklubben
 
Idéen til en cykelklub tog udspring i gåklubben, som også er arrangeret af medlemmer af Ældre Sagen. Gåklubben mødes hver onsdag klokken 10 – til at begynde med var der kun nogle få deltagere, men det er nu blevet en kæmpe succes, og der kommer hele tiden nye deltagere.
Et par af deltagerne mente, at det af flere årsager kunne være en god idé også at lave en cykelklub. For eksempel kan en gåtur for nogen være belastende for knæ og fødder, hvorimod en stille og rolig cykeltur er mere skånsom. Derudover tænkte arrangørerne også, at det ville give mulighed for at komme ud på nogle lidt længere og anderledes ture, end man umiddelbart kan med gåklubben.
 
Hygge – ikke konkurrence
Cykelklubben har kun mødtes fem gange, og lige nu er der 6-7 deltagere, der møder op med deres cykler hver mandag klokken 9.30 på parkeringspladsen på Brotoften ved Radio ABC (ved den store sten).
Der er dog ikke noget krav om, at man skal komme hver gang – konceptet er ret enkelt: de folk, der er mødt op, når klokken slår 9.30 en mandag, er dem der tager med den dag. Og så kører man ud på en hyggelig tur, der varer cirka to timer. Ruterne er forskellige fra gang til gang, det kan for eksempel være til Fladbro Skov eller andre skove, men fælles for disse planlagte ruter er, at de alle sammen er på cykelstier, så man på intet tidspunkt skal cykle på trafikerede veje.
”Der er absolut intet konkurrence-element i vores cykelture,” fortæller Bent Pedersen, som er en af arrangørerne af cykelklubben. Han fortsætter:
”Det er udelukkende med det formål at få lidt motion på en hyggelig måde. Og der er ikke noget krav om, at man skal være en stor cykel-entusiast – der er plads til alle.”
Hvis man har lyst til at være med i cykelklubben, skal man blot møde op på parkeringspladsen på Brotoften ved Radio ABC en mandag klokken 9.30. Der er ikke nogen tilmelding. Cykelklubben holder ikke ferie og mødes således hele juli og august.