MTB Randers Street challenge er et helt nyt og meget spektakulært cykelløb, som går ud på at bruge miljøet i den indre del af Randers, samt en række opbyggede forhindringer.
Normalt foregår MTB cykelløb i skovene, men torsdag aften, er det altså Randers midtby.
For at gøre løbet sjovest mulig for både ryttere og publikum, vil en række opbyggede forhindringer give både begyndere og øvede ryttere store udfordringer.
For eksempel har Fjordblink opbygget 6×8 meter stort vandbassin som rytterne skal cykle henover på nogle smalle planker. Cito materieludlejning bygger en lille bro ved Hingsten på Østervold som rytterne både skal over og under, og en af de dygtige tømrer hos AL byg har lavet et stort Berm, som er en trærampe i halvmåneform. Den kommer til at stå ved rådhustorvet.
Derudover vil ruten gå gennem p kældrene ved sundhedshuset og Via kollege. Og rytterne kommer også til at køre igennem underværket. Der er tilmeldt 220 ryttere og når starten går kl 1930 skal rytterne køre i 60 minutter. At MTB er blevet en rigtig folkesport kan ses i mangfoldigheden  mellem rytterne. Der er ca 60 års aldersforskel mellem den yngste og den ældste deltager.
Lyt med da Jesper Thomassen besøgte Radio Alfa