Som noget nyt kan man om en uges tid i Randers Regnskov erhverve sig et af de populære Mandela armbånd – bangles som de hedder – og samtidig støtte uddannelse af børn og unge samt bevarelse af naturen

 

Det er projektet Nelson Mandela Library Project, der nu holder sit indtog i regnskoven. Ved at købe et armbånd støtter man The Nelson Mandela Library Schools project, som køber skibscontainere rundt om i hele verden og bygger dem om til skolebiblioteker, som bliver givet til skolerne i Sydafrika, men samtidig støtter man også Randers Regnskovs bevarelse af naturen i Sydamerika.

“Vi har sagt ja til at sælge armbånd, fordi alt forandring starter med mennesker. Vi støtter selv naturprojekter i Sydamerika og sørger for at bevare naturen. Og det kan vi ikke, hvis ikke vi uddanner mennesker til at passe på den. Derfor går Nelson Mandela projektet godt i tråd med det, vi står for her”, siger Direktør for Randers Regnskov Henrik Herold.

Det er CEO Mandela Bangles og Nelson Mandela Library Project i Europa og randersdreng Michael Hougesen, der har hevet aftalen hjem, og han ser Randers Regnskov som en naturlig samarbejdspartner.

“Det er helt i Mandelas ånd. Alt starter med uddannelse, og jeg synes også at Nelson Mandela projektet kan ses i forlængelse af Randers Regnskovs arbejde”, fortæller Michael Hougesen.

Henrik Herold fra Randers Regnskov supplerer:

“Jeg kender Michael og har kendt ham i rigtig mange år, og jeg kan se han har gang i er det helt rigtige. Så det vil vi rigtig gerne være med til at støtte op omkring og være en del af”

Det udkom der bliver fra salget af armbåndene bliver delt mellem Nelson Mandela Library Project og Randers Regnskov. På den måde bliver Mandelas arv også videreført i Sydamerika. Og det var netop Mandelas håb at uddannelse skulle være for alle børn – uanset hvor i verden de bor.

Michael er glad og stolt over at få Randers Regnskov som forhandler af armbåndene, der tæller forskellige designs i alle prisklasser. Og der er både til mænd, kvinder og børn.

“Jeg er glad for aftalen, for pengene bliver givet tilbage til menneskene, helt i Mandelas ånd. Den øverste chef for projektet Sydafrikaneren Robert Cutts har også været en tur i Randers og i Regnskoven og han er imponeret over det arbejde, som der lægges her”, siger Michael Hougesen.

“Han glæder sig over, at der nu kommer penge tilbage til naturen og til menneskene, og han glæder sig til at komme tilbage og besøge regnskoven”.

Foruden regnskoven er også Ree Park forhandler af de populære armbånd, der fås både som perle, sølv, kobber, black kobber og prisklassen ligger fra 155 kroner for perle, 300 for kobber, 400 kr for sort kobber og opefter.

“Vi kan garanterer, både Henrik og jeg, at pengene ikke går ned i et stort sort hul til administration. Her går de til noget konkret til uddannelse og natur”, pointerer Michael Hougesen.

Alle armbånd har et serienummer, så man kan gå ind på hjemmesiden og registrere sit armbånd og derefter følge, hvad pengene bliver brugt. Det er da 100 procent ægte og gennemsigtig fortæller Michael.

Michael Hougesen har arbejdet frivillig i seks år for Nelson Mandela Library Project og Mandela Bangle, siden han mødte og blev venner med Nelson Mandela i 2008.

 

Fakta:

Man kan læse mere om Mandela Bangles og Nelson Mandela Library Project på www.mandelabangles.dk og Randers Regnskovs opkøb af regnskov på www.regnskoven.dk