Barnepige Kommune eller en kommune der vil alle det bedste, uanset økonomisk formåen.

Jeg var egentlig i gang med at svare Peter Brown på hans læserbrev i en kommentar på Facebook. Til sidst gik det dog op for mig at jeg er så uenig med ham, at min kommentar simpelthen blev for lang. Derfor skal i alle nu bebyrdes med det svar.

Jeg er simpelthen ikke enig i et eneste af argumenterne, som Peter Brown kommer med i sit læserbrev om “Barnepigestaten”. Jeg blev simpelthen ret ked af at der er nogen der kan se sådan på vores velfærdssamfund. Et samfund hvor vi hjælper hinanden og ikke bare er vores egen lykkes smed. Men parolen for Peter Brown og LA er jo ganske tydelig. Har du penge, så kan du få. Har du ingen, så må du gå. Og i denne sammenhæng lyder det så at hvis man har penge og smerter, så kan du få den rette hjælp. Men har du ingen penge, så er man dømt til et liv i smerter, eller en dårlig behandling.

En ganske forfærdelig tankegang når man taler om menneskers helbred.

De mennesker der er tilknyttet sundhedscentret er det jo ikke for sjov skyld. Og måske er det ikke kommunens opgave at hjælpe folk med at holde op med at ryge mv., men hvis det skal være brugerbetalt at få disse behandlinger, så vil mange ikke få behandlingerne.

Og hvem gavner det, hvis de ikke får hjælp? Kommunen? Det enkelte menneske? Erhvervslivet? Nej til det hele. Den service sundhedscentret yder, er faktisk at tænke på den lange bane. Så man kan hjælpe folk tilbage i arbejde og/eller få en mindre smertefuld hverdag. Nu ved jeg ikke hvilken uddannelse der kræves for at være instruktør i et fitnesscenter, men dem på Thorsbakke er så vidt jeg ved alle fysioterapeuter med speciale i områder inden for fysiologien og genoptræning. Og der er dælme stor forskel på genoptræning og bare hygge træning.

Og jeg syntes du (Peter Brown ) skulle tage en tur op på toppen af sundhedscentret og se det “motionscenter”, der ligger der. Det der ligger på Tronholmen er bedre udstyret. Men fair nok hvis du ønsker at folk skal gå til i dårligdomme, som de ikke har råd til at få hjælp til.

Mht. elcykel ordningen. Er det en nødvendighed, nej. Er det en god ide, ja. Det skaber arbejde til en cykelhandler (Nørreport). Og det er jo kun en kort periode (2 mdr.) man kan låne den. Nemlig for at se om man vil/kan bruge så mange penge som en elcykel jo koster. Men med sædvanlig LA arrogance, får borgerne at vide at man da bare kan købe en almindelig cykel. Tjo, men vi bor en ret stor kommune, hvor en elcykel kan være en rigtig god ide, og da det for mange mennesker er en stor, ekstra udskrivning at bruge 10.000 på en cykel, giver det rigtig god mening at kunne afprøve det først. Og det hjælper folk med at få motion, som igen gavner sundheden. Det er jo ikke alle der har råd til hyre folk som kan hjælpe med at man bliver trænet op til at løbe maraton eller cykle til Paris. Og så er det ikke alle der har råd til at købe en ordentlig cykel. Og den ordning har været en stor succes.

At forebygge giver rigtig god mening, og her kan der spares penge i det lange løb med en hurtig og rigtig indsats.

 

Ole Gynther Heibøll Sørensen
Byrådskandidat for Velfærdslisten
Tjærbyvej 99
8930 Randers NØ