På side 4 i Din Avis og her på www.dinavis.dk kan du læse, at både Nordic Waste ved Ølst og Randers Kommune blev advaret om et muligt jordskred flere gange.

Men som en professor påpeger, så lader det ikke til, at Randers Kommune kunne have handlet meget anderledes op til jordskreddet, der startede for alvor i december sidste år.

Det gør gør mig både vred og bekymret. At tænke på, at advarsler fra en mand som Niels Erik Nielsen, der har arbejdet med plastisk ler i 45 år og som kender området i Ølst bedre end de fleste, bare blev ignoreret, er virkelig frustrerende. Det er ikke bare et spørgsmål om at følge regler; det handler om at passe på folk og naturen.

Det er chokerende, at kommunen heller ikke kunne trænge igennem, selvom flere politikere i byrådet og flere naboer sagde, at der var fare på færde. Hvad skal der til, før nogen lytter? Det er skræmmende, at kommunen enten ikke kunne eller ikke ville gøre noget, selv da de stod over for en mulig farlig situation.

Og det er skræmmende, at Nordic Waste sandsynligvis handlede efter ekspertråd fra geologer og troede, at der var styr på det. Men det viste sig, at det havde man slet ikke.

Jeg håber, at denne situation kan være en øjenåbner. Måske kan den få Randers Kommune og andre steder til at tage advarsler mere alvorligt i fremtiden. Det skal være en lærestreg, så vi ikke bare ignorerer dem, der advarer os, men lytter og tager det seriøst.

Kommuner og virksomheder som Nordic Waste skal forstå, hvor vigtigt det er at tage ansvar.

Vi kan ikke bare overse mulige farer, fordi det virker besværligt, eller fordi vi i misforstået overmod og stolthed ikke beder om hjælp.