Tirsdag aften var der besøg af Søren Pape Poulsen hos byrådskandidat Michael Horsmark fra de konservative. Han inviterede indenfor i sin Café 38 i Storgade

 

Og der var mange, der gerne ville høre på justitsministeren, og hvad han havde at sige om lokalpolitik.

Han har lige nu ekstra travlt, for at bakke op om de lokale byrådskandidater rundt om i landet. Og som han siger så er der stadig møder i Folketinget, så det er nogle lange dage Christiansborgpolitikeren har sig.

“Det er vigtigt for os, at fundamentet ude i landet er på plads. At vi som parti er repræsenteret bredt. Det er vigtigt at komme ude og høre, hvad der rører sig, og hvad det er, der betyder noget ude i kommunerne”, sagde Søren Pape Poulsen til Din Avis, inden debatmødet gik i gang .

“Jeg skal ud og høre hvad der er vigtig i samfundet med skoler, ældre, idræt, frivillighed og børn – alle partier vil jo gøre det godt. Og det skal vi også”, sagde han.

Men det er vigtigt, at der er kroner i kassen og det er her de konservatives erhvervspolitik kommer ind i billedet.

“Det er vigtigt at holde øje med om virksomhederne har det godt. Om der er de rigtige forhold for de ansatte i kommunerne, så virksomhederne tiltrækkes”, sagde Søren Pape Poulsen.

“Men det der skal kendetegne et parti, som vores er, at vi vil gøre en ekstra indsats for de udsatte i samfundet. Det er vi forpligtet til”, sagde han.

Justitsministeren havde en lille time til debatten i Café 38 og her snakkede han om det kommunerne kan gøre i forhold til hans område.

“Vi har jo set, at politiet her i Randers har lukket Bandidos´ rockerborg. Og det er et skridt i den rigtige retning. Den kamp er vigtig at tage. Vi har i regeringen givet kommunerne redskaber til at de aktivt kan lukke ned for “alternative” aktiviteter. Det skal altid være samfundet, der vinder og ikke de kriminelle. Og hvis alle siger det, så får de det svært, de kriminelle”.

Søren Pape Pulsen mener, at det er en kamp, vi alle skal kæmpe sammen både kommunerne og folketinget. Vi skal have skabt tryghed for borgerne og ikke lade de kriminelle regere, som man ser det i København. Men tryghed gælder for alle borgere rundt om i kommunerne i hele Danmark. Og det er også derfor regeringen har afsat ekstra midler til at uddanne flere politifolk. I 2016 og 17 bliver der uddannet 1350 flere betjente, og det er en strategi fra regeringens side for at imødekomme borgerne ønske om øget tryghed.

Retspolitikken ude i kommunerne fungerer ved samarbejde med SSP. De er til stede på alle skoler og uddannelsesinstitutioner og dette arbejde er vigtigt lokalt, mener Søren Pape Poulsen.

“Det er vigtigst at forebygge. Og det er vigtigt at dette samarbejde mellem det sociale, politi og skolen fungerer. Vi har et forslag om konsekvens for de unge første gang de laver ballade og ikke først tiende gang. Det vil vi, fordi vi vil de unge det godt. Vi vil gerne have, de får et godt liv. Derfor sætter vi ind”, sagde han.

 

Lokal ubalance

Den konservative kandidat Michael Horsmark havde også et spørgsmål til ministeren. Han og andre små restaurationer har den udfordring at de skal have dørmænd, hvis de har natbevilling. Det til trods for, at der aldrig er ballade på stedet. Det mener Michael Horsmark ikke er fair, da det dræner kassen. Når der ikke er problemer med ballade, hvorfor så trække dette lovkrav ned om ørene på de, der i forvejen ikke har den højeste indtjening.

Dette spørgsmål kunne Søren Pape Poulsen godt se logikken i. Og han lovede Michael Horsmark at tage problemstillingen med tilbage til Christiansborg, for at drøfte hvordan man kan gøre dette anderledes.