Der blev arbejdet med at omlægge løbsruten frem til sidste øjeblik.

AF SØREN ANDERSEN

En mangeårig tradition holdes i hævd i Randers Autosport. Det er afvikling af Nytårsløbet – et bilorienteringsløb, der markerer afslutning af sæsonen i bilorienteringssporten. Løbet blev kørt syd for Randers torsdag 28. december.

Et bilorienteringsløb planlægges flere uger før løbsdagen.

Men en del af løbet blev kørt omkring Ølst. Her måtte rutelæggeren, Jørgen Skjøt, omlægge en del af ruten i sidste øjeblik på grund af problemerne ved jordrensningsanlægget Nordic Waste.

Der deltog 18 vogne i nytårsløbet, som var 10. afdeling og finale i årets Midt Jyske Turnering. En turnering, der køres i samarbejde med fem jyske motorklubber.

I alt har 34 mandskaber fået noteret point i de ti afdelinger der er kørt i løbet af året. De er fordelt i fire klasser. Djurslands Motorklub Autosports eneste deltagerhold, der består af John Knudsen og Lars Vinther, deltager i B-klassen. Her rakte sæsonens indsats til en samlet andenplads i turneringen. Og mandskabet hjemkørte også en andenplads i nytårsløbet.

Djurslands Motorklub Autosport skal i 2024 afvikle femte afdeling af Midt Jysk Turnering 13. maj. Her bliver der åbnet en turistklasse.

Det betyder, at hold uden løbslicens også kan få lov til at deltage. Så hvis du synes, orienteringsløb for biler lyder som noget for dig, så får du mulighed for at snuse til den spændende sport.