Efter 25 år har Steen Hvid Andersen valgt at sælge sin forretning. Køberen er en lokal mand, der allerede har sat gang i sit første nye initiativ.

AF CECILIE BISGAARD

I efteråret henvendte den daværende ejer af PhotoCare i Brødregade i Randers, Steen Hvid Andersen, sig til fotografen Tom Jensen.

»Jeg har tænkt over i noget tid, at jeg gerne ville sælge forretningen af personlige årsager. Men så kom corona, og når der er sådan noget, så kan man ikke handle virksomheder. Ingen vil købe noget, og bankerne vil ikke finansiere det. Det satte projektet på pause,« fortæller den nu tidligere butiksejer.

Tom Jensen har i sit virke som fotograf i kortere perioder været ansat som freelancer hos netop Steen Hvid Andersen.

»Faktisk under corona er han i gang med at redigere nogle billeder i atelieret over butikken. En dag, hvor jeg havde en skidt periode, smed jeg mig på sofaen ved siden af ham og sagde, at ’nu går jeg op og smider nøglerne i bankens postkasse, og så kan de gøre med lortet, hvad de vil’. Han svarede, at han håbede, jeg da lige ville ringe til ham først. Det skrev jeg bag øret,« fortæller Steen Hvid Andersen.

»Dejligt med krudt i røven«

Så da Steen Hvid Andersen i efteråret besluttede sig for, at nu var det på tide at sælge forretningen, tog han fat i Tom Jensen.

»Jeg tænkte lidt over det. Han spurgte omkring efterårsferien, og i december gav vi håndslag på aftalen med overdragelsen 1. februar,« fortæller den nye ejer af PhotoCare Randers.

Tom Jensen er bosat i Randers, og han er vokset op i Nørbæk ved Fårup.

»Jeg er glad for, at det er en lokal fyr. Jeg har gået derinde i 25 år, så det er et eller andet sted mit lille barn, så jeg vil gerne sende det videre på fornuftig vis. Tom har krudt i røven og idéerne til at køre det videre. Det er dejligt,« siger Steen Hvid Andersen.

Vil være byens fotograf

En af de idéer, som Tom Jensen allerede på sin første halvanden måned i spidsen for forretningen har sat i søen, er konkurrencen ’Randers sødeste baby 2024’.

»Der er efterhånden ikke mange børne- og familiefotografer i byen. Der ligger et atelier på første salen over butikken, og det er der, jeg har set potentialet i at drive det videre. Jeg vil gerne blive byens familie- og portrætfotograf,« siger han.

Han fortæller også, at der allerede er kommet en del flere bookinger, der har givet gang i butikken. Ellers har han det første stykke tid især været beskæftiget af alle de småting, der følger med en butiksovertagelse.

Artiklen fortsætter under faktaboksen

BLÅ BOG: Tom Jensen

Tom Jensen er 49 år og den nye ejer af PhotoCare Randers i Brødregade.
Han overtog forretningen efter Steen Hvid Andersen 1. februar.
I 2012 startede Tom Jensen på fotograf-uddannelsen, og han har siden arbejdet som fotograf – blandt andet inden for modeindustrien.
Før det var han kørende sælger, men han har siden barnsben haft en stor interesse for fotografi.
Han er opvokset i Nørbæk ved Fårup, og i dag bor han i Randers.

»Jeg har stiftet et nyt selskab med et nyt cvr-nummer, så jeg har skullet flytte alle forhandler- og leverandøraftaler. Der har været mange telefonsamtaler for at få tingene på plads,« siger Tom Jensen og fortsætter:

»Jeg har heldigvis overtaget alle de ansatte, som Steen havde, så jeg har et haft et godt udgangspunkt. Der er mange kendte ansigter, og Steen har også været i butikken i februar og hjulpet med at flytte aftaler, så det har været en glidende overgang. Det er spændende at komme i gang med.«

Skal genopfinde sig selv

Selvom det har været en glidende overgang, så har Steen Hvid Andersen stadig ikke helt vænnet sig til, at han ikke skal ned i butikken hver dag.

»Jeg er total afklaret med det. Men den allersidste dag var godt nok mærkeligt. Og nu sover jeg ikke om natten. I dag har jeg været oppe siden klokken 3. Jeg kan slet ikke finde ud af det. Indtil videre er det som en kolbøttefabrik herhjemme. Det kræver en omstilling,« siger han.

Han påpeger, at han som forretningsdrivende aldrig kun har arbejdet 37 timer om ugen.

»Det har fyldt mit liv, så nu skal jeg til at genopfinde mig selv. Det er en svær uniform at hoppe ud af – man gror fast i det. Jeg er heldigvis god til at beskæftige mig selv. Jeg mangler bare at få noget struktur ind i det. Men det kommer nok også,« siger Steen Hvid Andersen.