Adskillige Venstrefolk har i den seneste tid været fremme med kritik af, at Socialdemokraterne og SF ikke bare tonser vindmølleprojekterne igennem. Senest er det turen til Tarm, der har været mål for Venstres sigtekorn. Budskabet i deres læserbreve er dog altid det samme: Socialdemokraterne og SF er nogle tøsedrenge, fordi vi lytter til borgerne og ikke bare kører projekterne igennem. Til den kritik er mit simple svar: 1. Vi har som byråd ansvar for at tage os godt af borgerne. Det betyder, vi skal gøre noget for at løse klimaudfordringen, men også at vi skal gøre det på en måde, der er fair, ordentlig og respektfuld.2. Envejskommunikation er ikke fair eller ordentlig. Ordentlige beslutninger kræver, at vi går i dialog med de borgere, det handler om. Vi bliver ikke altid enige, men nogle gange kan vi med lidt kreativitet lave en winwin.3. Når borgere laver indsigelser, er det fordi de er bekymrede over noget. Vores fineste opgave er at skabe rammer for, at borgerne får et godt liv. Derfor er det et problem, når borgere føler, at vi frem for at skabe muligheder, gør livet sværere. Ikke alle bekymringer holder i virkeligheden. Hvis de ikke holder, er det vores opgave at vise hvorfor. Det er principperne for mit arbejde i byrådet. Om vi snakker vindmøller, veje eller skoler. Eller om vi snakker alle de mange andre områder, vi i byrådet arbejder med. Venstre har tydeligvis en anden demokratiopfattelse, hvor det at lytte til borgerne åbenbart er udtryk for svaghed. Sådan er det ikke hos os. Der er god og tæt dialog med borgerne i stedet en stor styrke, der sikrer, at vi skaber de bedste løsninger. Og det er til gavn for både borgere, klimaet og kommunen.