På lørdag den 17. september kl. 10.00  arrangerer de fire Rotary-klubber i Randers sæbekasseløb på Østervold. Løbet afvikles i forbindelse med Unicef By Randers 2011.
På lørdag går det løs på Østervold. Rigtig mange børn har meldt sig til at køre med i Randers Grand Prix, hvor de selv har bygget og udsmykket deres sæbekassebil. Det er de fire Rotary klubber i Randers, der har taget dette nye initiativ med ønske om at afholde et ”Børn hjælper Børn”-projekt, som et årligt tilbagevendende arrangement med Østjydsk Bank som hovedsponsor.
Børn fra 4. – 7. klasse på byens skoler, i fritids- og juniorklubber mv. i Randers Kommune er inviteret til at deltage. Randers Grand Prix afvikles i forbindelse med Unicef By Randers 2011.
– Vi starter på Rådhustorvet kl. 10.00, hvor bilerne lines op. Herefter køres der opvisningsparade via Torvegade, Middelgade, Brødregade og Slotsgade til Østervold. Efter en paraderunde parkeres bilerne i afmærkede båse på Østervold for vurdering af bilens design, siger Bjarne Riis Nygaard, præsident for Rotary Randers Søndre.
Sæbekasseløbet foregår på midterdelen af Østervold, hvor der køres på lukket og afmærket bane med god oversigt for både store og små tilskuere. Start og mål foregår ud for hovedsponsoren Østjydsk Banks adresse, med start på første heat kl.11.00.
Løbsspeakeren vil over højtaleranlæg kommentere udviklingen i hvert heat – fra startskud til bilerne kører over målstregen. Der køres i heat med 2 -3 deltagende biler. Bilerne fordeles i to grupper: 4.-5. klasse og 6.-7. klasse.
– Der køres om at komme på sejrsskamlen i de to grupper, og der er præmie for mest fantasifulde sæbekassebil, siger Bjarne Riis Nygaard, præsident for Rotary Randers Søndre.
Arrangørerne forventer nogle spændende timer på Østervold med god underholdning og festlige sæbekassebiler med hårdt arbejdende mandskab.
Overskuddet fra arrangementet går til Unicef By Randers 2011.