Der var fuldt hus i Regnskoven i lørdags, da Grevinden og hendes familie indviede det nyeste skud på stammen i den populære attraktion. DanmarksParken er et 17.000 kvadratmeter stort afslappende og sjovt område, hvor familien kan boltre sig og få en pause fra Regnskovens intense oplevelser.  Det var en teori der viste sig at holde stik, for de to prinser Nikolai og Felix skulle ikke engang inviteres til at hoppe ombord i de mange forhindringsbaner – nej det var i løb og den første forhindring blev forceret endnu inden direktør Henrik Herold kunne nå at vise parken frem for grevinde Alexandra og hendes mand Martin Jørgensen. Og så fortsatte de det i fuld firspring, for de to prinsers vedkommende gennem hele legepladsen, der bød på alt lige fra feltbane á la militær træning til udfordringer i trætophøjde under store grin og kommentarer som, ”Orv hvor er det vildt det her”, og popning af popkorn over åben ild.”Legepladsen var nok det sjoveste”, sagde to prinser efterfølgende.Familien Jørgensen fik fortalt historien om parken og dermed også historien om Danmark, da DanmarksParken er landets historie kogt ned til det essentielle – nemlig gamle danske skov- og stenalder bopladser og de gamle danske dyreracer – alt sammen virkeliggjort i tæt samarbejde med Danish Crowns Friland.Friland blev etableret på denne dag for 20 år siden, og siden er det kun gået fremad med både eksport og udbredelse af kendskabet til gamle danske dyreracer og bevarelse af samme – både herhjemme og senest også i Australien.Samarbejdet med Friland kom i stand efter en forespørgsel fra Danish Crown og Randers kommune var ikke sen at slå til sammen med Regnskoven. For de kunne godt se de fornuftige i at hjælpe med bevarelsen af den danske dyre og plante arv. Det er det DanmarksParken skal – bevare og udbrede kendskabet.Borgmester Henning Jensen Nyhuus glæder sig over at DanmarksParken og Randers kan være med til at bevare den gamle danske natur, og han håber at byens borgere – ikke mindst børn, skoler, institutioner og familier vil bakke op om stedet.