Målmanden Kevin Stuhr-Ellegaard er for en kort bemærkning tilbage i Randers – som modstander
 
Når snakken går om forholdet mellem Randers FC og den tidl. Randers FC-målmand Kevin Stuhr Ellegaard, er det tydeligt, at begge parter har været overordentligt tilfredse med og glade for de tre år, samarbejdet varede. Stuhr var i sin storhedstid i Randers en endog meget sikker skanse på det randrusianske liga-mandskab.
Efter det fantastiske fodboldforår 2010, hvor Randers FC mod alle odds og ekspertudtalelser reddede livet i ligaen, sagde Kevin farvel og tog til Hereenveen i Holland, hvorfra han fortsatte til svenske Elfsborg, hvor han er endnu – og er frem til 2017.
For en kort stund – onsdag og torsdag i denne uge – er Kevin tilbage i den by, der for altid for ham og familien vil stå som noget helt specielt.
Kevin er med den svenske Allsvenskan-klub Elfsborg i Randers til Europa League-kvalifikationskamp mod Randers FC og Kevins tidl. træner Colin Todd.
Kampen spilles torsdag aften på Auto C Park,
For at gøre snakken om kampen færdig blot dette:
”Jeg regner med en meget lige kamp. Randers FC har et godt hold, men jeg forventer, vi sikrer os videre deltagelse i Europa League. Vi skal med i det gruppespil. Og kan vi holde nullet i Randers FC, er det fint. Det er vel den klassiske udmelding og forventning før en udekamp,” lyder det fra Kevin, der kom til anden runde via 2-2 ude mod Lahti i Finland for derefter at vinde 5-0 hjemme.
 
Randers – min by
 
Det primære for Kevin og Elfsborg i Randers er at sikre et godt udgangspunkt til returkampen i Elfsborg i næste uge.
Besøget i Randers vil sætte mange ting i sving i Kevins hoved.
”Personligt bliver det sjovt og skønt at komme tilbage til et sted, der har betydet så meget for mig og familien. Randers FC troede på mig, dengang jeg gerne ville væk fra Hertha Berlin. Randers FC troede på mig, hentede mig til Randers og gav mig chancen. Det hele endte efterfølgende med, at Randers sådan set blev min by. Jeg havde nogle fantastiske år i Randers. Med nogle fantastiske mennesker. Jeg havde det godt med alle i byen og specielt vore fans,” siger Kevin Stuhr Ellegaard om perioden i Randers, der også gjorde ham til far og en periode, der via fremragende præstationer mellem stængerne hos Randers FC bragte ham ind omkring det danske landshold..
Kevin har været i Randers flere gange siden kontraktudløb med Randers FC – på besøg hos vennerne Birgit og Finn Due.
Forholdet til andre i og omkring Randers FC er intakt og godt.
Således husker Kevin ganske udmærket træner Colin Todd.
”Og sportschef Peter PC Christiansen er en af mine meget gode venner,” lyder det fra Kevin, der aldrig, aldrig nogensinde vil glemme Randers FC.
Og det især på grund af en periode i 2010.
Her tænker han på det vanvittige forår 2010, hvor Randers FC reddede livet i ligaen.
I efteråret 2009 havde man fået sølle otte point i 18 kampe – efter den første sejr i 18. spillerunde mod HB Køge.
I foråret 2010 gik det så helt anderledes. Ove Christensen var i efteråret 2009 hentet ind som træner efter fyringen af John Faxe Jensen, og en ny mand var kommet til truppen.
Det var armenske Yura Movsisyan.
Og så rullede det bare…
32 point i forårets 15 kampe betød redning, mens AGF måtte ned i 1. division.
 
 
Det var voldsomt
 
Kevin mindes det endnu.
Og kan næsten ikke finde ord.
”Det forår var uforglemmeligt. Jeg vil i hvert fald aldrig glemme det. Det var fantastisk. Vi stod sammen i den trup og blev knyttet tættere og tættere. Det var et sammenhold, jeg ikke har set hverken før eller siden. Det var meget voldsomt,” siger den store målmand Stuhr, der meget vel kan få en hovedrolle i kampen mod Randers FC, hvor svenskerne kommer med en dansk målmand, mens Randers FC har svenske Kalle Johnsson mellem stængerne.
Kevin Stuhr glæder sig og afslører indgående kendskab til Randers FC. Han følger nemlig med i Randers FC’s resultater.
Og ved, hvor mange af spillerene fra 2010, der stadig er at finde i truppen.
”Alexander Fischer og Mads Fenger…  Og så til dels Nicolai Brock-Madsen. Men han var jo kun en knægt, da jeg var i Randers,” siger Stuhr, der godt kan gå hen og blive overrasket over gensynet med Nicolai, for knægten er blevet en vokse n mand og går ikke af vejen for nogle gode dueller i modstandernes straffeparksfelt.
Elfsborg og Kevin kommer til Randers med en sejr i bagagen. Kevin Stuhr og co. vandt søndag hjemme 1-0 over Häcken i Allsvenskan og er stadig med helt fremme.