“Vi ønsker at sætte fokus på dels, hvordan vi kan hindre, at unge i Randers Kommune bliver socialt udsatte, hjemløse og misbrugere, og dels, hvordan vi kan hjælpe dem, der er kommet ud på dette skråplan, til igen at få styr på deres tilværelse. Med ”vi” mener jeg både kommunen, civilsamfundet og borgere”, fortæller formanden for Udsatterådet, Per Schultz-Knudsen.
Udsatterådet har bedt projektleder for hjemløsestrategien i Randers Kommune, Anja Holt Christensen, sammen med medarbejder Jesper D. Kristensen og en ung borger, der kan tale ud fra egen erfaring, om at komme med oplæg, og efterfølgende vil der både være drøftelser i mindre grupper og i hele forsamlingen.
Inden temamødet om udsatte unge i Randers Kommune aflægger Per Schultz-Knudsen årsberetning for Udsatterådet, hvor han vil fortælle om, hvad rådet har arbejdet med i det forgangne år, og hvilke planer rådet har for det kommende år. Som altid vil det være muligt både at stille spørgsmål til og debattere årsberetningen og at komme med forslag til, hvad Udsatterådet bør beskæftige sig med.
Desuden vil lederen af SAM-foreningen, Søren Norlander, fortælle om foreningen og dens tilbud til de socialt udsatte i kommunen.