Stortalentet Malthe Kristensen er boksetræt og holder pause
 
Sidst i denne måned er der danske mesterskaber i boksning i Gilleleje, og blandt dem, der var favorit til et dansk mesterskab, var stortalentet Malthe Kristensen fra Randers Bokse- og Motionsklub.
Men Malthe vinder ingen DM-titel i år, for 14 dage før DM har han meddelt, at han er boksetræt, har mistet lysten og derfor for en periode lægger handskerne på hylden.
Malthe,der blev dansk juniormester i bantamvægt i 2014 og udråbt som mesterskabernes største talent, fik ellers en forrygende sæsonstart med sejr i Hillerød Box Cup med en flot sejr over Ahmed El Ahmed fra Korsør og satte dermed en tyk streg under, at han kunne vinde DM U-19 i Gilleleje. Men det bliver der ikke noget af.
”Det er rigtig dårlig timing. Jeg ved det godt, men jeg vil ikke presse mig selv. Jeg har mistet lysten og har brug for en pause. Intet er givet bortset fra, at jeg tager den pause nu,” siger Malthe og giver hård træning og det at skulle ned i vægt inden DM som mulige årsager til den manglende lyst.
For ikke at møde klubkammeraten Michael Behnami, der sammen med RBM’s nye træner Finn Laumann er kommet fra Viborg, skal Malthe ned i letvægt maks. 60 kg.
Og det kræver, at han skal tabe tre-fire kg.
Efter en forrygende karrierestart med jysk og dansk begyndermesterskab og junior-DM i fjor blev sidste sæson ingen større succes for Malthe, der med knaldhårde matchninger tabte de fleste af sæsonens kampe. Men det er ikke grunden til, at han nu holder pause,
”Nej, det var ikke den store sæson, men det er ikke p.g.a. nederlagene, at lysten nu er væk. Jeg fortsætter på elitecollege med fysisk træning tirsdag og torsdag under Mikkel Caprani, og så ser vi, hvad der sker,” lyder det fra Malthe Kristensen.
 
Træner ærgrer sig
 
I træningslokalet må trænerne Finn Laumann og Brian Knudsen nu se langt efter Malthe.
Og det ærgrer Laumann, der havde store ambitioner på Malthes vegne.
”Han angiver for hård, for koncentreret og for målrettet træning som årsag til, at han ønsker en pause. Men det er den eneste vej, hvis man vil udvikle sig og opnå resultater. Jeg vil se begge dele og troede, Malthe ville det samme, men det er ikke tilfældet. Jeg frygter, han stopper definitivt,” siger Finn Laumann, der havde set frem til og regnet med at skulle have to danske mestre i Gilleleje – Malthe samt Michael Behnami.
De to har fået neget ud af at sparre sammen, men nu kører Laumann og Behnami landevejene tynde for at få den bedst mulige sparring – i Ålborg, Aarhus, Nordsalling og Skive.
 
Klar til Combat
Efter DM venter så deltagelsen i Combats stævne 11, december og det fælles RAC/RBM-julestævne.
Her forventer Laumann at kunne sende fra to til fire-fem mand i aktion – Behnami og Malthe Møller, der var tilmeldt DM, men har trukket sig igen, samt helt nye folk som Mirsad Tahirovic, Tobias Månsson og Nicklas Snedevind.