Forberedelserne til sommerens Randers Ugen er allerede godt i gang. Og det bliver et kulturelt festfyrværkeri, når ugen kan fejre 40 års jubilæum. En af nyskabelserne bliver ’Barrel Art Design’ og Randers Eventsekretariat opfordrer i det hele taget arrangørerne til at tænke stort og nyt
 
Siden 1977 har randrusianerne festet og dyrket det kulturelle i Randers Ugen, som har udviklet sig til Danmarks største brugerstyret festuge. Festugen er drevet af stort engagement blandt byens borgere og organisationer. Fra 12. august og 10 dage frem løber Randers Ugen af stablen for 40. gang.
Jubilæet bliver ekstra festlig, sjov og anderledes og allerede nu, har Eventsekretariatet i Randers Kommune, i samarbejde med borgerne og de lokale organisationer, nye projekter i støbeskeen, der skal sikre, at Randers Ugen bliver en fantastisk folkefest.
”Den kronjyske fest har det særlige kendetegn, at aktiviteterne er drevet af et stort engagement blandt borgerne, byens kulturinstitutioner, foreninger og virksomheder. Randers Ugen rummer musik, kunst, sport, teater, gastronomi og meget mere,” fortæller Mette Bertelsen, eventchef i Randers Kommune.
Hun fortsætter:
”Vi bidrager fx med et arrangement ved navn ”Barrel Art Design,” hvor 20 professionelle kunstnere og 20 amatører inviteres til at udfolde sig kreativt og kunstnerisk på tomme vintønder i samarbejde med Glud Vin. Til Randers Ugen udstilles de 40 tønder, der på ugens sidste dag bliver bortauktioneret. Overskuddet går til kulturevents i Randers lavet af unge og for unge kulturskabere.”
 
Alle kan bidrage
Programmet til festugen bliver samlet og koordineret af Randers Eventsekretariat. I de senere år har Randers Ugen årligt haft mere end 500 arrangementer.
”I anledning af jubilæet opfordrer Randers Eventsekretariat randrusianerne til at tænke nyt, ambitiøst og gerne i spektakulære elementer. Foreninger, virksomheder, institutioner og private borgere i hele kommunen – alle der har lyst, og alle der har en idé – kan blive arrangør i Randers Ugen 2016,” fortæller Mette Bertelsen.