Det kan måske lyde lidt pjattet – men det er det bestemt ikke – det er morsomt fra ende til anden. “Cowgirls” er uptempo satire, humor og ikke mindst skarpe replikker skåret til et velsmurt stemmebånd.
Cowgirlrs er instrueret af Ina-Miriam Rosenbaum og cabaretten er tight. Instruktøren har formået at få det bedste frem i de tre skuespillere Anna ur Konnoy (Linda Jørgensen), Olivia Borgels ( Emma Louise Poulsen) og ikke mindst Lone Rødbroe (Ingelise Hansen).
De tre veloplagte kvinder svinger humorens skarpeste kniv over scenen gang på gang både i overført betydning og bogstaveligt. De tre skuespillere formår at få det bedste ud af de respektive roller. Der er den lidt forsagte og kuede Linda Jørgensen, der er den livsglade Ingelise Hansen og der er den rebelske Emma Louise Poulsen – og så er hun fra København.
Naj – er du fra København? udbryder Ingelise Hansen  også kaldet Dolly, da Emma Louise – eller Emma Lou dukker op i Linda Jørgensens frisørsalon i Ølstrup. Det er så langt ude, at kroen er lukket og slagteriet flyttet til Tyskland. Så hvad laver Emma Louise her – jo hun er flygtet fra sin rockerkæreste – højgravid og med 450.000 kroner i tasken. Det bliver for meget for Dolly – Ingelise Hansen – blot tanken om at hun er på vej ud i noget kriminelt, er lige ved at slå hende ud. Linda Jørgensen bliver også slået ud – men det er af hendes mand, der driver lyssky forretninger i baglokalet.
De tre kvinder rotter sig sammen – de gør op med deres fortid og de mænd, der forhindrer dem i at leve livet fuldt ud. Så har vi ikke sagt for meget – men skide sjovt det er det.
René Vase og Jannik Fuglsang, der er prisbelønnede tekstforfattere, har sammenfattet en krimikomedie, der gør op med kvinderne som det svage køn. De tegner et billede af en helt almindelig hverdag i det vestjyske med tre helt almindelig, ualmindelige danske kvinder – noget sat på spidsen, men overdrivelse fremmer forståelsen. Og så er vi alle med.
De tre skuespillere gør deres arbejde eminent. Anna ur Konnoy er den forsagte Linda og med sin pragtfulde sangstemme bliver vi overbevist om, at hun rummer den smerte, hun giver udtryk for under overfladen. Olivia Borgels er den rebelske Emma Louise fra Amager med tatoos på halsen og punker hår. Hun er den yngste af de tre skuespillere og passer derfor perfekt til rollen som den unge gravide københavner. Hun spiller med overbevisning, så hende skal vi nok se igen på egnsteatret. Og så kommer vi til Lone Rødbroe. Kvinden der stort set er med i alle Egnsteatrets humoristiske opsætninger. Hun kan synge og så kan hun være morsom – på egen bekostning. Selvom vi gang på gang ser hende i de morsomme roller – både på teatret og i Pakhuset, når der er revy, mindes jeg ikke at jeg har set hende så sublim. Hendes komiske talent er ikke til at tage fejl af. Hun er ikke bange for at bruge sig selv – udstille sig selv som komisk figur (og det er en lettelse at se kvinder i de roller). Jo Lone Rødbroe er faktisk ikke set bedre.
Og så skal vi lige runde countrymusikken, som omkranser hele cabaretten – ingen cowgirls uden country. Musikken er perfekt leveret af de to musikere Jacob Venndt og Ole Albrecthsen.
Vintercabaretten “Cowgirls” tager på forsamlingshusturné rundt om Randers fra 29. februar, hvor man lægger ud i Gjerlev. Der sluttes af 18. marts i Sem.