Derfor afholder Randers Kommune og Erhverv Randers et fælles infomøde 9. marts på Business Park Randers. Her kan de lokale virksomheder, der gerne vil levere varer til kommunen, høre om blandt andet de nye udbudsregler samt stille spørgsmål til kommunens indkøbsafdeling.
”Randers Kommune er allerede rigtig gode til at benytte sig af lokale leverandører, men det kan godt blive endnu bedre. Vi forstår godt, at kommunen er bundet i forhold til de udbudskrav, der stilles i de samarbejder, de er med i, men det er ikke alle, der gør det. Generelt er folk ikke helt klar over, hvilke regler der gælder på dette område. Derfor vil vi gerne være med til at fremme forståelsen for dette og samtidig skabe en bedre mulighed for at endnu flere lokale virksomheder, kan levere varer til deres lokale kommune, ved at give dem et indblik i denne proces” siger direktør for Erhverv Randers, Jens Kristensen.
 
Stort fremmøde Der har tidligere været afholdt lignende arrangementer, som har kunnet tiltrække en stor flok erhvervsdrivende. Og emnet er da også interessant, da Randers Kommune køber ind for over en milliard. kr. hvert år. Derfor forventer man også denne gang et stort fremmøde.
”Sidste år afholdt vi et lignende arrangement, hvor der mødte ca. 70 virksomheder op. Samtidig kan vi høre, at der stadig er folk derude som ikke helt kan forstå, hvorfor Randers Kommune agerer, som de gør, når de skal købe ind. Disse virksomheder har på mødet chancen for at få svar på deres kritik direkte fra kilden. Derudover er det også vigtigt, at de nuværende leverandører er fuldt orienterede om de nye udbudsregler, da det jo kan få indflydelse på, om de også får den næste ordre”, siger Kommunikationsansvarlig hos Erhverv Randers, Jesper Lieberknecht, der har været med til at arrangere mødet.
 
Fokus på… På mødet vil Randers Kommune have fokus på ændringerne i udbudsloven samt udfyldelsen af det nu lovpligtige SPD-skema. Derudover vil udbudskonsulent fra BDO Julius Nielsen fortælle om nogle af de vigtige elementer, hvis man gerne vil vinde de udbud, som kommunen kommer med.