På Teaterskolen Kastali’a, der holder til i Underværket i Randers midtby, har de i denne sæson arbejdet med Kulturhovedstad 2017s tema ”ReThink” eller ”GenTænk” i praksis.
“Hele filosofien med at ”gentænke” ligger fint i tråd med den måde, vi arbejder med forestillinger på hos os,” ,siger Lisbeth Nielsen, der er daglig leder af Teaterskolen Kastali’a. Hun fortsætter:
“I arbejdet med vores elever tager vi forskellige tematikker op, som vi så ”angriber” fra flere sider. Vi undersøger, eksperimenterer og ”gentænker” tematikkerne, inden de ender på scenen.”
I denne sæson har teaterskolen blandt andet gentænkt den kendte billedbog om ”Lange Peter Madsen” og fortællingen om ”Alice i Eventyrland” men også tematikker som fremmede, kroppen, berømmelse, talent, mobiltelefoni og nærvær er blevet gentænkt i denne sæsons forestillinger.
 
Travle teaterbørn og kreative kulturformidlere
Nedtællingen til Teaterskolen Kastali’as sæsonforestillinger er startet. Derfor summer teaterskolen i disse dage af liv og travlhed. Der øves replikker, prøves kostumer og bygges scenografi, så alt er klar til premiereugen. Teaterskolens 115 elever forvandler sig til lyslevende kulturformidlere, når de sætter krop og stemme på de gentænkte værker og tematikker. I løbet af de fem spilledage er det ikke kun forældre, bedsteforældre og søskende, der kigger forbi teatersalen. 1200 skoleelever får nemlig også mulighed for at møde kulturen helt tæt på gennem deres jævnaldrende kulturudøvere.
“Initiativet med skoleforestillingerne er blevet til på baggrund af den aktuelle kulturpolitik, hvor der lægges vægt på, at kultur og kreativitet tænkes ind i skoledagen,” fortæller Lisbeth Nielsen og tilføjer:
“Vi tilbyder skolerne et alternativt og kreativt læringsrum, hvor børn formidler for børn. Det er noget ganske særligt, og derfor har vi valgt at holde fast i skoleforestillingerne.”
På alle otte hold har eleverne selv været med til at gentænke de forskellige fortællinger, og resultatet kan opleves i Underværkets Store Sal fra mandag 25. april til fredag 29. april.
Billetter til aftenforestillingerne kan bestilles på www.billetto.dk, mens billetter til skoleforestillinger bestilles på 28 83 23 42. Forestillingerne er støttet af Randers Kommunes Kultur- og fritidsudvalg.