Tirsdag 28. juni går Randers til alvor til kamp mod tyggegummiet med to events
 
Tyggegummi er næst efter skod det hyppigste problem med affald i byerne i Danmark, og det vil Randers Kommune nu gøre noget ved.  Kommunen har opstillet en to meter høj søjle og flere afstemningsplader med sjove spørgsmål i centrum af Randers by, der skal lokke borgerne til at stemme med deres tyggegummi i stedet for at smide det på gaden.
Må man kysse på første date og andre humoristiske spørgsmålhænger derfor og venter på borgernes tyggegummiklatter ved Busterminalen og i Storegade, hvor der er mange caféer og restauranter.
Gaden blev renoveret og fik ny flisebelægning i 2015. Fliserne blev hurtigt fyldt med tyggegummiklatter, og som led i et nyt affaldsprojekt, der skal få borgerne til at ramme skraldespanden for at holde byen ren, blev fliserne renset i juni 2016. Til stor glæde for restauratørerne i gaden:
”Vi er meget glade for, at gaden er blevet renset for tyggegummi. Vi håber, at de nye anderledes tiltag vil ændre folks holdninger og adfærd, så gaden kan blive ved med at være ren og fri for tyggegummi. En ren og pæn gade tiltrækker jo flere kunder,”  siger Eddie Kristiansen, der er bestyrer af Barry´ s Pub i Storegade.
 
Tyggegummi event tirsdag 28. juni
De nye stemmeplader og søjlen til tyggegummi er lavet af unge fra Produktionsskolen i Randers. 
De unge deler tyggegummi ud til morgentravle buspassagerer ved Busterminalen i Randers fra klokken 7.00 – 8.30 tirsdag 28. juni.
Flere unge fra Produktionsskolen står også ved søjlen i Storegade fra klokken 13.00-14.00 og deler tyggegummi ud til gæster i gaden.