Gennem de sidste to år har Randers Øster Rotary haft gang i skolehjælpen til elever fra 4. – 10. klasse. Tirsdag 23. august starter man igen op med matematik, og alle der har brug for en hjælpende hånd er velkomne
 
“Vi gør det her fordi vi er en organisation der hjælper andre”, siger Ove Olesen, der er medlem af Rotary.
Han har ligesom de andre medlemmer et velgørende gen der gør at man skal hjælpe de der har brug for det.
“Vie r jo kendt for at hjælpe meget udenlands, så vi tænkte at der måtte være noget vi kunne gøre herhjemme hos os selv. Og der er mange børn der bliver ladt tilbage i undervisningen, enten fordi de er klogere end de andre elever eller simpelthen fordi de er introverte og ikke tør sige noget på klassen. Dem vil vi gerne gøre en indsats for”, siger han.
Det hele startede med lektiecafé hos Byggern i Jennumparken, men efter et halvt år evaluerede man og fandt ud af at den ikke blev brugt.
“Den nye skolereform kom på tværs, og der var ikke længere brug for stedet. Randers kommune havde stillet en lære til rådighed, men det var der nu ikke længere mulighed for”, fortæller Poul Tarp også medlem af Rotary.
Skolehjælpen kan kun lade sig gøre fordi Rotary har egne lokale hvor undervisningen kan foregå.
Organisationen kiggede derfor indad og til sin egen ungdomsafdeling Rotaract som har medlemmer fra 18-30 år. Og her fandt man et par studerende Rowsar Jama og Martin Busk Rasmussen, der sagtens ville kunne undervise de elever, der stadig havde brug for hjælp.
“Vi var sikre på, at der sad børn derude, der blev glemt i klasserne. Dem ville vi gerne hjælpe. Derfor ændrede vi til en skolehjælp der hver anden tirsdag har åbent, og vi lagde ud med matematik”, fortæller Martin Busk Rasmussen.
Han er den ene af de to undervisere og har fingeren på pulsen med hensyn til, hvad børnene har brug for at lære.
 
Den svære matematik
Det sidste år har man i Rotary så forsøgt sig med den svære matematik ud fra, at det nok er der de fleste børn har det svært. Og det har vist sig at være en korrekt antagelse. Gennem de seneste seks måneder har hver anden tirsdag været samlet 12-13 børn, der alle har lært lidt mere om den svære disciplin.
“Succeskriteriet var ti børn per gang, så det må siges at være opfyldt”, siger Ove Olesen.
Og nu er det tid at starte op igen efter sommerferien. Tirsdag 23. august går det løs igen denne gang med brøker og division. Gangen efter er det målestokforhold og sådan går det slag i slag over hele efteråret hvor blandt andet geometri og grafer også er på skemaet.
“Skolehjælpen i Randers er et undervisningstilbud til elever i og omkring Randers. Vi tilbyder støttende undervisning, der både er fagligt og overskueligt, men også motivationsskabende for barnet”, siger Martin Busk Rasmussen.
“Men det er ikke et pædagogisk tilbud, så det forventes at barnet kan arbejde målrettet med undervisningen”, siger Kowsar Jama.
“Det er et læringstilbud, hvor vi giver børnene det ekstra skub i ryggen der gør at de igen kan følge med i skolen”, fortæller hun.
Og det forventes også at forældrene tager aktiv del i had der undervises i. Derfor vil der som noget nyt blive optaget film i undervisningen, så forældre kan logge sig ind på facebook og følge med i hvad der undervises i, så de kan støtte barnet mellem undervisningstirsdagene.
“Vi har da også haft forældre der gerne ville følge undervisningen, så de bedre kan støtte børnene derhjemme. For der er nogle forældre der ikke formår at hjælpe børnene, fordi det er så lang tid siden de selv har gået i skole. Så en enkelt gang har vi haft forældre, der sad bagest i lokalet og fulgte med. Det skal de også være velkomne til, ” siger Kowsar Jama.
“Men det er stadig for børnene vi underviser, og det er på deres præmisser”, pointerer Martin Busk Rasmussen.