Randers Musikfond har nu programmet klar til årets Randers-Uge, fortæller musikfondens formand Kresten Andreasen
 
Det er et spændende program vi har stablet på benene. Kresten Andreasen fortæller,
“Teltet i år kan byde på en række navne, der ikke tidligere har besøgt Jazz- og Folk teltet: King Pleasure And The Biscuet Boys fra Englang, The Druids fra Irland , Den Danske Mafia, Jordans Drive, Lars ”Boogie” Jensen, Jazzerne fra Horsens, Creole Cartz, RunWay band, Trier, Lindby og Lui”,
“Og ellers er der gensyn med succeser fra nogle af de tidligere år blandt andet PS Swingband, FiFi Dong, Bayous, Bourbon Street Jazzband”, frotæller han.
Også en række lokale navne kan opleves i teltet: Randers Egnsteaters Kor, Klub 85 band, Blæseorkestret Søndermarken, Hot & Pjalten, Peter Vildmand, Rebold & Rebold – og den sidste lørdag er der lokal dag, hvor flere lokale orkestre vil spille, blandt andet Randers Statsskoles jazzorkester Little People og Hattens Hotte Huer. I alt 28 programpunkter over ni dage.
“Vi håber (og tror) på godt vejr fra 12.- 20. august og er sikker på at der venter publikum store oplevelser”, siger Kresten Andreasen.
 
Spisning er noget nyt
Som noget nyt kan man nu spise før musikken. Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag vil der være en fast menu, der kan nydes før musikken.
“Vi har de sidste par år haft stor succes med stegt læsk med persillesovs før Bourbon Street Band torsdag aften”, siger Kresten Andreasen.
“Det er der mange der har efterlyst mere af, så nu prøver vi med de fire dage. Pladser bestilles i baren i teltet senest dagen før”.
 
Highlights
King Pleasure & The Biscuit boys, direkte fra England.
“Simpelthen det fedeste vi kunne skaffe!!  Et hot navn fra den engelske Swingscene”, fortæller en entusiastisk Kresten Andreasen.
“Der er knald på! Et band, der ser ud som om, at de lige er trådt ud af en sort/hvid film, fra dengang da swing, blues, and jive var det hotteste. Betagende, forrygende, opløftende, svingende  non-stop live band”. 
Fra Irland kommer The Druids. Det er Irsk Folkemusik.
“The Druids levere et medlevende show, der ikke fås bedre”, mener Kresten Andreasen.
Bandet har høstet et hav af priser gennem de sidste år. For eksempel modtog de The Leinster Entertainment Award i 2010, I New York blev de husband på WBAI Radio Station og i 2012 modtog de i Tyskland prisen for Best groupe at the songs of struggle Award. “Er man til irsk folk må man ikke gå glip af denne koncert”, mener formanden.
Jordans Drive glæder publikum over hele verden som de førende kunstnere i swing og jive musik. Med autentiske Zoot-dragter bliver dette farverig band aldrig kedelig.
Også Jazzerne fra Horsens indtager teltet i Dytmærsken. Flere af orkesterets medlemmer har en fortid i det nu hedengangne showjazzorkester Jazznødderne, så der bliver med garanti også plads til et lille smil, en sjov tekst og en lille spids underfundighed ind i mellem, men ellers lover orkesteret officielt, at der er tale om swingende og dansevenligt traditionel jazzmusik.
Endelig er der Den Danske Mafia, der leverer en lidt anderledes aften. Orkestret spiller de gamle John Mogensen klassikere – men ikke som man kender dem, de er nemlig forvandlet til heftige storswingende heavy- og rockversioner. “Den Danske Mafias musikstil kan være meget vanskelig at give et prædikat, men hvis man kan forestille sig stemningen ved verdens største ølfestival “oktoberfest Munchen”, og samtidig en musikalsk kloning af John Mogensen, Metalica og Status Quo, ja så er der kun et facit på den ligning.”Fut i Fejemøget””, fortæller Kresten Andreasen.
 
Gratis adgang
I Jazz & Folk teltet er der som altid gratis adgang til alle arrangementer. En lang række trofaste sponsorer bakker op om musikfondens arrangementer.
“Uden deres støtte og opbakning kunne vi ikke lave et så flot program – og stadig have fri entre. Og de mange frivillige sørger for at servicere vore gæster på bedste måde”, fortæller formanden.
Så Randers Musikfond håber og tror på rigtig stor opbakning og godt salg i teltet/baren, det er bl.a. det der skal være med til at sikre at der også er noget der hedder Jazz og Folk-teltet fremover.