11. september 1991 åbnede Kræftens Bekæmpelse dørene for deres tredje genbrugsbutik i Danmark i Provstegade 15 i Randers. Butikken med navnet ”Igen” kan derfor nu som den tredje butik i kæden af 12 butikker fejre 25 års jubilæum
 
Der er sket meget siden åbningen i 1991, hvor cirka 30 frivillige var med til at starte Igen-butikken op. I 2002 var behovet for større lokaler så stort, at man valgte at flytte til Provstegade 2, hvor butikken ligger i dag. I 2014 valgte Igen at leje den charmerende gamle naboejendom fra 1831 og dermed udvide butiksarealet med 150 m2 til i dag 500 m2.
“Genbrugsmarkedet er i en rivende udvikling i disse år,” fortæller distriktschef Kenneth Johansson og fortsætter:
“Det kan vi også mærke hos Igen, og det er blandt andet det, vi med udvidelsen i 2014 forsøger at imødekomme. Vi forsøger hele tiden at følge med udviklingen og tilpasse os et altid skiftende og dynamisk marked, hvor nye trends og nye tendenser inden for genbrug opstår. At handle genbrug er for mange blevet en livsstil.”
 
Kvalitetsgenbrug
Noget af det som har fulgt butikken i alle årene, og som i dag kendetegner Igen i Provstegade er kvalitetsgenbrug. Hos Igen finder man et stort og varieret udvalg af genbrugsvarer fra møbler, tøj og sko til elektronik, bøger og porcelæn. Hver dag får butikken mange gode varer ind fra folk, som gerne vil donere til det gode formål. Butikken tager naturligvis ikke imod tøj, som er hullet eller beskidt, og derfor kan man som kunde i Igen være sikker på, at man altid køber rene og pæne varer, som har været igennem en grundig sortering.
Doneret tøj, som butikken ikke kan bruge, bliver sendt videre til andre genbrugs-ordninger, så intet går til spilde.
At butikken stadig består efter 25 år, skyldes ikke alene et stort udvalg af kvalitetsgenbrug, men også de mange frivillige medarbejdere, som hver dag yder en kæmpe indsats. Hos de frivillige sættes en ære i at få butikken til at fremstå indbydende og tiltalende og ikke mindst give butikkens kunder en god oplevelse, hvilket bliver bekræftet af de mange faste kunder, som hver uge besøger butikken.
 
Sammenhold og arbejdsglæde
Butikken drives i dag af 70 meget engagerede frivillige medarbejdere, som står for sortering, klargøring og prissætning af de mange indkomne varer samt betjening af kunderne. De frivillige arbejder sammen i hold af 5-6 personer, og hvert hold har deres eget overordnede arbejdsområde.
Sammenhold og arbejdsglæde er nøgleord når det frivillige arbejde i butikken skal beskrives, og derfor er det heller ikke overraskende, når man hos Igen i Randers møder flere frivillige, som har været med fra starten og kan fejre 25 års jubilæum med butikken.
Laila Larsen har været med næsten fra starten. Hun blev frivillig ved et tilfælde, fordi hun skulle hjælpe sin datter med at overtage en vagt i butikken, som datteren var blevet forhindret i – og så har Laila været frivillig lige siden.
“Vi har et helt fantastisk sammenhold her i butikken, og vi arbejder godt sammen på de forskellige hold,” fortæller Laila.
Jubilæet bliver markeret i hele uge 37 med aktiviteter og gode tilbud. Mandag er der udendørssalg, hvor man kan komme ned og prutte om prisen, tirsdag kan man fylde en pose med tøj for 50 kroner og onsdag til lørdag er der 50 procent rabat i butikken