Udkants Danmark, rykker igen tættere på Randers med Kommunens forslag til et nyt bybusnet, hvor bybus rute 1 skal nedlægges !  Randers kommune vil nu igen tage bybusforbindelsen fra Haslund.
Rute 1 binder især fritidslivet for alle i Haslund og Vorup sammen.
I kommunens forslag forsvinder rute 1, og rute 16 vil blive bibeholdt som skolebus. Desuden foreslås det, at regionalbussen skal køre igennem Haslund by 1 gang i timen.
Det hænger bare ikke sammen for vores børn og unge, som har et fritidsliv ud over skolen. Haslund og Vorup har et integreret sport og fritidsliv. Børn, unge og voksne fra Haslund går i skole, går til svømning, går til musik, går til gymnastik m.m. i Vorup. Børn, unge og voksne fra Vorup tager til Haslund for at spille håndbold, fodbold, tennis m.m. Der er fx 350 medlemmer af Ældre motion, som tager til Haslund for at dyrke motion.
Børn som får fri fra SFO kl. 17, skal med det nye forslag jo nærmest overnatte på Søndermarksskolen, da de ikke kan komme med en bus hjem.
Med det nye forslag, skal børnene og alle os andre stå af/på bussen enten på Hammelvej eller Århusvej for at komme til / fra skole og fritidsaktiviteter. Det er totalt uansvarligt.
Forestil dig; lille Emil, som lige er begyndt i 1. klasse. Han bor i Haslund med sin familie. Han har fået et buskort til bussen, så han kan lære at blive selvtransporterende til/fra skole og fritidsaktiviteter. En morgen kommer han for sent til skolebussen, og må i stedet med regionalbussen – rute 223 – og dermed kan han stå af på Hammelvej eller Århusvej, to af de største indfaldsveje til Randers. Denne vej skal han nu krydse for at komme til/fra skole. Men da krydsningen ligger langt fra Søndermarkskolen, vil der ikke være skolepatruljer. Dermed skal lille Emil selv krydse vejen – det er jo fuldstændigt uacceptabelt ! Hammelvej er klassificeret som trafikfarlig skolevej og uegnet for mindre skolebørn at færdes på.
Udover skolebørn, bor der også i Haslund en del ældre, som naturligvis også benytter bybussen. De er mest trygge ved bybussen, da den med sin lave ind- og udstigning er meget nemmere at komme ind og ud af end regionalbussens trappetrin i indstigningen.
Med færre bybusser bliver det mindre attraktivt både for børnefamilier og ældre at bo i Haslund. Med det nye forslag stilles der nærmest krav om, at du skal have bil for at bo i Haslund.
I Haslund Beboer og Grundejerforening forlanger vi et gennemtænkt forslag til et nyt bybusnet i Randers. Vi kræver som minimum en bybus med timedrift, udover rute 16, der fortsat binder Haslund og Vorup sammen.
 
På bestyrelsens vegne
Formand Peter Gregersen