”Det går fremad for verden fattigste” – det budskab går de to lokale politikere Michael Aastrup Jensen, MF (V) og byrådsmedlem Christian Brøns på gaden med i Randers på fredag kl. 7.00

 

”Vi hører tit om sult, borgerkrig og håbløshed i verdens fattigste lande, men faktum er, at det i løbet af de seneste ti år er lykkedes at løfte millioner af mennesker ud af fattigdom. Flere børn går ikke sultne i seng og når de står op om morgenen er det for at gå i skole. Danske bistandsmidler har været en del af den udvikling og det kan vi være rigtig stolte over. Det er også i vores egen interesse, at de yngre generationer i udviklingslandene ser en fremtid i deres eget land, fremfor at det eneste håb er at komme til Europa som illegal immigrant” – udtaler Michael Aastrup Jensen (V), der også er sit partis udenrigs- og udviklingsordfører

Det er en række danske udviklingsorganisationer, der er gået sammen om kampagnen Verdens Bedste Nyheder. Over hele landet bliver der uddelt aviser med positive historier fra udviklingslandene. 1500 frivillige er på gaden heriblandt en lang række politikere og ministrer.

”Det er vigtigt, at vi ikke taber en generation af unge i udviklingslandene på gulvet. Det kan vi undgå ved at støtte uddannelse og muligheder for at skabe arbejdspladser. Vi er lykkedes med at indfri verdensmålene om en bæredygtig udvikling, og millioner af afrikanere er blevet løftet ud af fattigdommen. Det er gode nyheder som jeg gerne vil være med til at sprede her i Randers”. – udtaler Christian Brøns, byrådsmedlem (V)

 

Uddeling af aviser foregår fredag 8 september kl. 7.00-9.00 på Randers Busterminal.

Avisen er fuld af konstruktive historier om fremskridt og løsninger, der giver håb – faktabaseret håb. Mange udviklingslande har de største ungdomsgenerationer nogensinde, og hvis de mange unge ikke kan skabe sig en fremtid i deres egne lande, rejser de efter bedre muligheder. Derfor er der brug for udvikling i disse lande, og her kan Danmark gøre en forskel med vores bistandsmidler. Næsten 87 procent af verdens unge bor i udviklingslande, hvor en del vokser op med skyhøj ungdomsarbejdsløshed og en usikker fremtid.